Profiel nr. 102652

Franchisekans indoor speelparadijs in Almere

03/11/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Flevoland

Ook interessant voor

  • Utrecht
  • Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Recreatie en entertainment

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 5.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De formule werd opgericht in 2014.De focus lag op het aanbieden van actieve entertainment van hoge kwaliteit. Tot op heden hebben ze meer dan drie miljoen bezoekers verwelkomd op hun locaties in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Saudi-Arabië. In 2017 profiteerde ze van extra groeifinanciering van het Guinness Asset Management Fund. Vervolgens werden 5 nieuwe vestigingen gelanceerd binnen het portfolio, waarmee ze zich vestigden als een toonaangevende premium actieve entertainment ervaring.

De oprichters zijn Michael Harrison en Harvey Jenkinson. Jenkinson heeft een zetel heeft in de International Association of Trampoline Parks en is mede-auteur van de British Standards Policy. Ze blijven gebruik maken van hun ervaring op elk gebied van de actieve entertainment business. Van front-of-house tot bezoekersbegeleiding met als doel om franchisenemers actief te ondersteunen bij het bereiken van hun doelstellingen. Het resultaat? Een robuust en succesvol volledig eigen bedrijfsmodel dat in 2019 is begonnen aan een nieuwe fase van groei en uitbreiding via het franchisemodel.


Activiteiten van het bedrijf

De formule is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. De doelgroep bestaat uit kinderen, gezinnen, volwassenen en individuen. Het doel van de formule is om de actieve entertainment faciliteiten, zoals Go-karting, Lasergaming, Mini golf, klimwand, ballenbak, bowlingbaan, entertainmentcentrum en café, zo goed mogelijk neer te zetten en zo een unieke ervaring te bieden aan de klant.


Onderscheidend vermogen

De locatie in Almere ligt gunstig in de buurt van de A6. Vanuit de franchisegever is er een hoge mate van betrokkenheid. Zo is er een mogelijkheid tot financiële ondersteuning voor de franchisenemers evenals bijpassende trainingen en ondersteuning. Ook heeft het merk een wereldwijd uitstekende reputatie.


Overig

Het entreegeld bedraagt € 56.000 en de franchise fee omvat 7% van de omzet. Het benodigd eigen vermogen ligt tussen € 300.000 - € 750.000. De franchisegever is bereid ondersteuning te leveren bij de totale investering. De totale investering ligt tussen de € 1.000.000 - € 6.000.000.De gemiddelde omzet per vestiging bedraagt € 1.500.000 - € 8.000.000.

De gemiddelde oppervlakte van een amusementshal ligt tussen de 2.500 – 8.000 m². De gewenste locatie is een A1 retail locatie met veel passanten en andere retail vestigingen. De City Mall is nu de beoogde locatie. De City Mall is gevestigd in Almere, de snelst groeiende stad naast Amsterdam. City Mall Almere staat bekend om zijn geavanceerde ruimtelijke indeling en architectuur.

Meer informatie over onder andere financiële gegevens en prognoses is op aanvraag beschikbaar. Ben je geïnteresseerd, herken je jezelf in het kandidaatsprofiel en heb je de benodigde middelen? Neem contact op via het reactieformulier.


Afbeeldingen
Franchisekans indoor speelparadijs in Almere
Regio
Flevoland
Branche
Horeca en recreatie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
1.000.000 - 5.000.000