05/02/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Duitsland

Algemene informatie

Branche

Agri-food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

Verlieslatend


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is 's werelds eerste food-tech biermerk dat gebruikmaakt van gepatenteerde technologie om functionele, gezonde alcoholvrije bieren te creëren die zijn ontworpen voor de fitte, gezondheidsbewuste consumenten van morgen.  


Activiteiten van het bedrijf

Het merk is de eerste in de biersector dat gebruikmaakt van technologie en intellectueel eigendom als middel tot differentiatie. De eisen van de klant veranderen snel en traditionele bierbedrijven kunnen niet tijdig op trends reageren. Met 's werelds eerste alcoholvrije eiwitbieren combineert de onderneming de trends van natuurlijke, niet-alcoholische, bewuste consumptie met de vraag naar functionele gezondheidsproducten. Met deze onderscheidende USP is de onderneming in staat om in te spelen op de moderne klantbehoeften en daarmee echte waarde te genereren in een verder dalende marktsector. Met klantgerichtheid in het hart van het bedrijf, investeert de onderneming fors in trend gedreven onderzoek om het functionele productaanbod uit te breiden, extra patenten uit te geven en producten waar de markt om vraagt in recordtijd te lanceren.


Overig

De in Hamburg gevestigde start-up met een sterke bedrijfsethiek, gelooft in eerlijke lange termijn partnerschappen op ooghoogte. Wat investeringen betreft, willen we 1 miljoen € aan eigen vermogen ophalen met een transparante en wederzijds voordelige term sheet. Met de investering zijn we van plan om een looptijd van 24 maanden te bereiken bij een totale omzet van 3,5 miljoen. De fondsen zullen voornamelijk worden aangewend als groeikapitaal (45% marketing, 35% HR) om de verkoopactiviteiten op te schalen, met name in het e-Commerce-kanaal. Nog eens 20% is nodig om de OPEX te financieren.      


Food Tech Bier Brand zoekt investeerder
Regio
Duitsland
Branche
Agri-food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
500.000 - 1.000.000