19/07/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

25 - 50

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Er komt steeds meer aandacht voor energiegebruik, waarbij de focus vooral ligt op verspillingen en daarmee samenhangend het milieu. Veel bedrijven hebben hun eigen individuele belangen die zelden op elkaar zijn afgestemd en die maar een deel van de circulaire keten raken. Deze onderneming pakt het geheel anders aan en koppelt al deze belangen in de juiste volgorde aan elkaar. Zo ontzorgt en zorgt ze voor haar klanten op het vlak van milieu, circulariteit en besparingen door beslissingen te nemen die direct tot aan de winst bijdragende resultaten leiden.
Het gaat dan om bedrijven met een substantieel energieverbruik, wat betekent dat vooral de grotere ondernemingen klant zijn.
De lijnen zijn kort met een gedegen persoonlijk advies voor elke specifieke situatie. Uitstekende ondersteuning en service tijdens ontwerp, realisatie en exploitatie van de projecten zijn de succesfactoren.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf, met de werkmaatschappijen, zijn nu gevestigd op één locatie in midden Nederland met uitstekende verbindingen naar de klanten door geheel Nederland.
Het huidige omzetniveau ligt boven de € 6 miljoen, maar zal snel oplopen naar > € 20 miljoen per jaar. Waarbij een Ebitda-resultaat van gemiddeld 10 tot 12% als reëel aan te merken.
De eigenaar raakt op leeftijd en zoekt een partner die de verdere groei kan coördineren. De eigenaar wil graag nog 3-5 jaar betrokken blijven met een 35% belang.


Overig

De verkoopprijs voor het 65% aandelenbelang bedraagt € 1.500.000. De overdracht is uiteraard going-concern.
Dit bedrijf, inclusief de verschillende werkmaatschappijen, vraagt om een ervaren ondernemer of organisatie met bewezen successen. Kennis en ervaringen in de energie markt en/of installatiebranche zijn een pré.
Belangrijk is ook dat koper een aantoonbaar financieel sterke partij is om niet alleen organisatorisch, maar ook financieel de potentie van de onderneming te kunnen benutten.

Een volstrekt uniek aanbod in een sterk groeiend marktsegment!


Afbeeldingen
Unieke onderneming in Energie-transities
Regio
Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
> 5.000.000
Overname
1.000.000 - 2.500.000