Profiel nr. 102222

Full service autobedrijf + verkoop brandstoffen

11/05/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Midden-Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Autobedrijf, garage, materialen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

In 1971 heeft de familie van de huidige eigenaar het autobedrijf gekocht en verder uitgebouwd. In 1991 is de huidige eigenaar bij het autobedrijf begonnen als verkoper. In 2002 heeft hij de onderneming overgenomen. Het autobedrijf is al die tijd een dealerbedrijf geweest en is in 2015 aangesteld als Erkend Reparateur.


Activiteiten van het bedrijf

Autobedrijf is Bovag lid en een RDW erkend autobedrijf. De activiteiten bestaan voornamelijk uit handel in en reparatie van auto’s. Daarnaast exploiteert het bedrijf nog een tankstation. Men is gespecialiseerd in de verkoop van selectief gekozen occasions van één merk.  

In de compleet uitgeruste werkplaats verrichten ze onderhoud aan personenauto’s en bestelbussen, voeren ze alle vormen van reparaties uit  en monteren ze accessoires Tevens kan de klant er terecht voor financieringen en leasing, zowel zakelijk als particulier. Core business is het aanbieden van een totaal pakket aan mobiliteit voor haar (toekomstige) klanten.  

De toegevoegde waarde van het autobedrijf hierbij is een compleet uitgeruste werkplaats, een schadeherstel afdeling, een royale showroom, een tankstation en een uitgebreide presentatie op  websites in combinatie met het aanbieden van diverse vormen van financiering en leasing.


Onderscheidend vermogen

Het aanbieden van een totaal pakket voor mobiliteit onder één dak. Het aanbod van de occasions is zichtbaar op diverse kanalen en deze auto’s worden verkocht inclusief onderhoudsbeurt,  garantie en indien gewenst met een financiering.

Het ontzorgen van de klant via een one-stop shopping voor zowel de aankoop van een nieuwe of een gebruikte auto alsmede het uitvoeren van alle voorkomende (herstel) reparaties en het verkopen van brandstof. Het bedrijf heeft een sterke marktpositie in de regio en een grote trouwe klantenkring.  


Overig

In de goed geoutilleerde werkplaats heeft men o.a. de beschikking over 4 hefbruggen waarvan 3x een twee koloms hefbrug en 1x een stempelhefbrug met rijplaten van 7,5 ton. Tevens aanwezig: een IDS tester; een universeel testermerk Autel MaxiSys MS906BT; een 4 wiel uitlijnapparaat; remontluchter; platenrembank; roetmeter; hydraulische vloerpers; 2x een airco-vulstation ( Airco R 134A/ Airco R 1234 YF)   Als kopende partij zien wij:

  • Kans om als startende ondernemer te gaan opereren: de activiteit van het autobedrijf bieden een startende ondernemer een solide basis om voor zichzelf te gaan beginnen. Het full service concept biedt voldoende mogelijkheden om het bedrijf verder te laten groeien;
  • Strategisch:  het autobedrijf kan prima dienen als een service (satelliet) vestiging in het verzorgingsgebied van een groter dealerbedrijf en daarmee voorzien in de behoeftes van de hedendaagse prospect;    

Verdere groei van de onderneming is te realiseren door het voeren van een meerdere merken beleid.


Full service autobedrijf + verkoop brandstoffen
Regio
Midden-Nederland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
N.o.t.k.