Profiel nr. 102210

Innovatief nieuwe kinderwagenproducent zoekt investeerder(s)

05/11/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel in consumentengoederen

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Beschrijving:

De onderneming richt zich op het produceren en verkopen (B2B) van een nieuw en uniek kinderwagenconcept in het premium segment. 

De ondernemer heeft meer dan 10 jaar ervaring als ontwerper van kind gerelateerde producten (Maxi-Cosi, GB, Cybex, RECARO, Swandoo). Zijn kennis op het gebied van deze (kinder)producten en de markt hebben ervoor gezorgd dat dit concept is ontstaan. Het product wordt in het premium segment geplaatst, waar volgens veel geïnterviewde retailers nog ruim voldoende ruimte is voor een sterk merk. 

Grote maar ook kleinere retailers verspreid over Nederland zijn enthousiast en willen graag deze kinderwagens opnemen in hun winkels, waaronder bijvoorbeeld Prenatal, Babyjungle, VanAsten Superbabystore en Kindercompagnie. Dit is een goede mix in winkels waardoor de beoogde doelgroep goed bediend wordt. Door het efficiënt gebruik van materialen kan er een goede marge worden behaald door zowel de producent als de retailers.

Door zijn onderscheidende gebruikerservaring is dit product uniek in deze markt. Het product is uitgewerkt en prototypes zijn gemaakt.


Activiteiten van het bedrijf

Markt

Het blijkt dat je je kinderwagen voor meer gebruikt dan alleen je pas geboren kindje vervoeren. Elke ouder herkent dit bij het boodschappen doen of als je even de stad bezoekt of de natuur in gaat. Het blijkt alleen niet altijd even handig in iedere situatie en met elk gebruik.

Er worden iedere dag 450 baby’s geboren in Nederland alleen al. Hiervan is 250 een eerste kindje. 75% koopt een nieuwe kinderwagen, dit betekent dus 65.000 kinderwagens per jaar in Nederland.

De beoogde verkoop start in Q2/Q3 2021 en de ondernemer wil binnen 3 jaar 1% van de (premium)segment in de Benelux veroveren, hetgeen overeenkomt met 1.500 kinderwagens per jaar. Dit moet leiden tot een omzet van 850K en een winst van 350K in 2023. 


Onderscheidend vermogen

Beoogde verkoop:

De beoogde verkoop start in Q2/Q3 2021 en de ondernemer wil binnen 3 jaar 1% van de (premium)segment in de Benelux veroveren, hetgeen overeenkomt met 1.500 kinderwagens per jaar. Dit moet leiden tot een omzet van 850K en een winst van 350K in 2023. 

Concept:

Het concept voorkomt dat ouders een dubbele aankoop hoeven te doen, hetgeen een groot aankoopmotief is. Naast het vervoer van een kind biedt deze snel om te bouwen kinderwagen ook het gebruiksgemak van een bolderwagen en kan er een grote hoeveelheid spullen worden vervoerd. 

Tevens kunnen retailers een hoge marge halen op het product als ze dit in hun assortiment opnemen.

Financials:

  • De omzetverwachting voor 2021 bedraagt: 100K (Vanaf Juni 2021)
  • De omzetverwachting voor 2022 bedraagt: 400K (De onderneming is vanaf 2022 winstgevend)
  • De omzetverwachting voor 2023 bedraagt: 850K.

De verwachting is dat vanaf 2024 ook de markt buiten de Benelux betreden kan worden. Deze markt is ruim 15 keer groter dan de Benelux.

 


Overig

Benodigde investering:

Nu is het tijd om te investeren richting productie en de introductie. Hiervoor zoekt de ondernemer 180.000 EUR aan kapitaal. Hiervan zal +/- 50% naar de ontwikkeling en marketing van het product gaan en +/-50% voor de aankoop van voorraad.

Gezochte investeerder:

De ondernemer zoekt een adviserende en betrokken investeerder met kennis van consumentenartikelen. Een MBI kandidaat is tevens van harte welkom.


Afbeeldingen
Innovatief nieuwe kinderwagenproducent zoekt investeerder(s)
Regio
Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
100.000 - 250.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.