Profiel nr. 102185

Groothandel machine- en voertuigonderdelen

03/05/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming betreft een groothandel/importeur van machineonderdelen, gespecialiseerd voor de sectoren landbouw, grondverzet & wegenbouw, transport en industriële bedrijven. De geleverde onderdelen hebben voornamelijk betrekking op onderdelen die worden gebruikt in landbouwvoertuigen en overige agrarische machines.


Onderscheidend vermogen

De onderneming heeft een goede naam opgebouwd in haar marktsegment, is groeiend in omzet en winstgevendheid en verdere groei kan worden verwacht door actief te sturen op het werven van nieuwe klanten en het uitbreiden de marketingactiviteiten. De onderneming is ook volledig geoutilleerd om deze groei te realiseren.


Overig

De voorgestelde transactie omvat een aandelentransactie, waarbij de aandelen van vastgoed BV inclusief de aandelen van de werkmaatschappij worden aangeboden. Wordt het pand niet overgenomen, maar gehuurd, dan gaat het om de aandelen van uitsluitend de werkmaatschappij. De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.  De huidige eigenaren willen graag werkzaam blijven binnen de onderneming om de overdracht in goede banen te leiden. Hiervan heeft één van de DGA’s de voorkeur voor een periode van 1 jaar, en de andere DGA wil graag voor een periode van 5 jaar werkzaam blijven binnen de onderneming. Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.


Groothandel machine- en voertuigonderdelen
Regio
Oost-Nederland
Branche
Groothandel
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
N.o.t.k.