Profiel nr. 101976

Moderne woonwinkel, opgericht in 1961 en met grote klantenkring

14/09/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Ook interessant voor

Zeeland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Wonen en slapen

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De winkel is in 1961 opgericht en de huidige eigenaren (twee vennoten in V.O.F.) zijn vanaf 1980 betrokken. Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van de eigenaren en het feit dat er binnen de familie geen opvolgers zijn, wordt de woonwinkel ter overname aangeboden.

De woonwinkel is gespecialiseerd in verkoop en levering van vloerbedekking, raambekleding, wandbedekking en zonnewering van A-merken. Daarnaast verkoop van woonaccessoires, bedden(goed) en kleinere meubels.


Activiteiten van het bedrijf

Het vastgoed van waaruit de winkel actief is (twee panden, 400m2, waarvan één historisch pand met winkel/woonhuis/tuin en één tot winkel/magazijn verbouwd pand) is in eigendom van de eigenaar/V.O.F. en bij voorkeur onderdeel van de overname.

De winkel is gelegen op het drie-provinciepunt Zuid-Holland, Brabant en Zeeland. Rotterdam, Breda en Zierikzee zijn op 30 minuten reistijd.

Verkoop in de winkel gebeurt door de eigenaar en een vaste medewerker (24u p/w). Het leveren aan de klant gebeurt via inhuur van een ZZP-er, die gemiddeld 3 dagen per week voor de onderneming werkt.


Onderscheidend vermogen

De omzet is stabiel en de laatste jaren licht groeiende. De eigenaar merkt een grotere behoefte aan 'premium' kwaliteit / merken t.o.v. lagere kwaliteit van bouwmarkt of woonwarenhuis.

Dankzij een groot netwerk aan tevreden (terugkerende) klanten (1.000+) en goede mond tot mond reclame, weten klanten de winkel zelf te vinden.

De winkel verkoopt en levert in een straal van +-50 kilometer, met name in Zuid-Holland.


Overig

De eigenaren stoppen in de eerste helft van 2021. Ze zijn woonachtig in de omgeving en zijn bereid ook na de overname een rol te blijven spelen als adviseur als de nieuwe eigenaar hier behoefte aan heeft.

We zoeken een koper die een kans ziet om verder te bouwen aan de goede reputatie van de winkel en die bij voorkeur interesse heeft in koop van de onroerende zaken van de huidige eigenaren.


Afbeeldingen
Moderne woonwinkel, opgericht in 1961 en met grote klantenkring
Regio
Zuid-Holland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
N.o.t.k.