Profiel nr. 101943

Giet- & tegelvloerenbedrijf in Noord-Holland

04/03/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Afwerkingsbedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

MBI kandidaat


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De aangeboden onderneming wordt geëxploiteerd vanuit een besloten vennootschap, is al vele jaren actief op de markt in Noord-Holland en heeft een goede naam opgebouwd. Ondanks de coronacrisis bleef de omzet in het jaar 2020 prima op peil (ca. € 800K.) bij een gezond bedrijfsresultaat. De vooruitzichten voor dit jaar (2021) zijn ook positief.


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf houdt zich m.n. bezig met de verkoop en plaatsing van (giet)vloeren en tegels aan particulieren en bedrijven. Naast de eigenaren is er momenteel sprake van enkele medewerkers. In de uitvoering wordt gewerkt met een aantal (deels vaste) ZZP’ers. Het bedrijf is gevestigd in een eigen bedrijfspand met representatieve showroom in Noord-Holland. Daarnaast wordt een externe loods gehuurd o.a. voor opslag. Het is de bedoeling om het bedrijfspand na overdracht aan de kopende partij te verhuren. Eventueel is ook de overname van het eigen pand onder voorwaarden bespreekbaar.


Onderscheidend vermogen

De onderneming kenmerkt zich door hoogwaardige kwaliteit; zowel op het gebied van producten alsook in de afwerking en service. Naast de eigen marketingactiviteiten profiteert het bedrijf ook van de bekendheid en zichtbaarheid van de merken die in het assortiment worden gevoerd.


Overig

De verkopende partij wenst haar aandelen aan een geschikte partij over te dragen. Na overdracht zijn de aandeelhouders (indien de kopende partij dit wenst) bereid om - in het kader van een soepele overdracht - nog bepaalde tijd ten behoeve van de onderneming actief te blijven. Mede gezien het feit dat de onderneming vanuit een besloten vennootschap wordt geëxploiteerd en er sprake is van diverse contracten, wordt uitgegaan van een aandelentransactie. Het bedrijf is met name interessant voor een Management Buy In-kandidaat met technisch/commerciële kennis en vaardigheden. Er is een uitgebreider Informatiememorandum aanwezig dat (op basis van een ondertekende Geheimhoudingsverklaring) aan geïnteresseerde partijen beschikbaar kan worden gesteld. De overnamesom bestaat uit het gecorrigeerde eigen vermogen van de vennootschap, plus een bedrag aan goodwill dat is gebaseerd op de verdiencapaciteit van de onderneming.


Giet- & tegelvloerenbedrijf in Noord-Holland
Regio
Noord-Holland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
500.000 - 1.000.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.