Profiel nr. 101834

Kunststofverpakkingen producent (levensmiddelenindustrie)

11/08/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Verpakkingsindustrie

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

25 - 50

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 1.000.000 - € 5.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Graag vestigen wij aandacht op de overnamemogelijkheid van een onderneming gespecialiseerd in kunststofverwerking voor de levensmiddelenindustrie.        

Het bedrijf 

De onderneming is gevestigd in het zuidwesten van Polen en vervaardigt met zo’n 40 loyale en deskundige medewerkers al zo’n 25 jaar kunststofverpakkingen uit polyethyleen en polypropyleen met behulp van spuitgiet- en blow mouldingtechnologieën. De ISO-certificeringen garanderen de goede kwaliteit van het eindproduct voor haar klanten binnen de levensmiddelenindustrie.  


Activiteiten van het bedrijf

De productie wordt in twee naast elkaar liggende aparte gebouwencomplexen uitgevoerd. In het eerste gebouw bevindt zich de blowmouldingproductie (90%) en de personeelsruimten, in het tweede gebouw zijn de spuitgietvervaardiging (10%) en de kantoren gevestigd. De blowmoulding wordt onophoudelijk in 3 ploegen verricht, terwijl de spuitgiet alleen occasioneel op gang wordt gezet. Beide gebouwen hebben hun eigen hoogbouwmagazijn. Het hele terrein omvat bijna 37.000 m2 en beschikt nog over voldoende ruimte voor uitbreiding.   


Onderscheidend vermogen

De markt/de mogelijkheid

De productiecapaciteiten van het bedrijf kan men aanzienlijk uitbreiden. Men dient alleen de nieuwe klanten te verkrijgen uit andere sectoren, bijv. vanuit de medische- of farmaceutische industrie. De beschikbare, bijna ongebruikte, spuitgietmachines kunnen daardoor weer voor regelmatig gebruik worden ingezet.  


Overig

Vraagprijs

De overnamesom van de hele onderneming bedraagt € 3,8 mio. K.K. Er bestaat ook de mogelijkheid één van de beide onderdelen van het bedrijf te verwerven.  

Procedure

Bij interesse komt u een geheimhoudings- en bemiddelingsovereenkomst met ons overeen. In Polen beschikken wij over een Nederlands sprekend adviseur t.b.v. de begeleiding aldaar.


Kunststofverpakkingen producent (levensmiddelenindustrie)
Regio
Europa
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
1.000.000 - 5.000.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.