Profiel nr. 101814

Aantrekkelijke duurzame woninginrichting onderneming

04/08/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Wonen en slapen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is gevestigd op een aantrekkelijke locatie in het centrum van Rotterdam. Een winkelcentrum gericht op mens-, milieu- en diervriendelijk ondernemen. De winkel bestaat inmiddels 26 jaar en kan worden omschreven als een unieke woninginrichtingswinkel en de enige in Nederland die zich geheel focust op duurzame en fair trade producten voor het interieur.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is actief in de woninginrichting en voert een brede collectie duurzame en fair trade interieurproducten. De winkel verkoopt meubels, (muur)verf, vloerkleden, gordijnen en duurzame woonaccessoires Op de benedenverdieping is een slaapafdeling ingericht. De winkel kan ook uitgebreid advies geven over de inrichting, styling en het toepassen van milieuvriendelijke materialen. De winkel werkt samen met een vaste groep zzp-ers voor het leggen van vloeren, uitvoeren van stuc- en schilderwerk en bouwkundige aanpassingen en voor het maken van meubels.

De winkel heeft een verkoopvloeroppervlakte van ca 260 m2, waarvan ca. 100m2 in de kelder.


Onderscheidend vermogen

De winkel is al 26 jaar een unieke woonwinkel

Het informeren over en het stimuleren van een gezond binnenklimaat in huis en de bijbehorende producten voor het interieur aanbieden, waren het uitgangspunt om een winkel te openen en zijn dit nog steeds.

De winkel opende aan huis en werd al snel te klein. Na drie jaar konden zij door hun samenwerking in de Groene Passage in 1997 de winkelruimte betrekken, waar zij nu gevestigd zijn.

Vanaf het begin werken zij samen met leveranciers en bedrijven, die zich steeds verder ontwikkelen naar een meer biologisch geteeld product, dat technisch hoogwaardig, duurzaam en fair trade geproduceerd is.

Service aan klanten is een belangrijk thema in de winkel. Daar wordt veel aandacht aan besteed.


Overig

“Aan het eind van de werkweek komen vaak klanten langs om even rond te kijken, sfeer te proeven en even te ontspannen”

Wij hebben diverse klanten die ons vanaf het begin kennen. In de loop van de jaren zijn daar veel trouwe klanten bijgekomen. Klanten kiezen voor de winkel omdat zij naar een bepaald product op zoek zijn zoals eco-bedden, zich thuis met duurzame producten willen omringen of omdat zij een bepaald product gewoon heel mooi vinden. Een professionele en goede klanten ervaring staat bij ons voorop.


Afbeeldingen
Aantrekkelijke duurzame woninginrichting onderneming
Regio
Zuid-Holland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
N.o.t.k.