Profiel nr. 101721

Zeer rendabel uitzendbureau met groeimogelijkheden (zuid-Nederland)

21/01/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • Midden-Nederland
  • West-Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Uitzenden, detacheren

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 500.000 - € 1.000.000


Activiteiten van het bedrijf

Deze Onderneming (Besloten Vennootschap) is gespecialiseerd in het samenbrengen van vraag en aanbod in de arbeidsmarkt. De dienstverlening bestaat uit uitzenden, detacheren en werving en selectie. Daarnaast worden er ook assessments aangeboden. De doelgroep van de Onderneming is voornamelijk MKB met enkele uitschieters naar groot bedrijven.


Onderscheidend vermogen

De onderneming is een erkende naam in de markt en heeft een zeer goed merkimago. Het heeft een vaste klantenkring opgebouwd, maar er zijn nog voldoende groeimogelijkheden.

Doordat kwaliteit altijd hoog in het vaandel staat, heeft het ter overname aangeboden bedrijf de terugval in de markt (als gevolg van de Coronacrisis) goed weten op te vangen. Het heeft daarnaast geen of geen noemenswaardige last van de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans. De invoering heeft met name veel impact op payrolling en daar richt deze Onderneming vrijwel niet op. Daarnaast heeft het altijd de juiste sectorpremie toegepast waardoor ook bestaande relaties trouw zijn gebleven.


Overig

In de jaren van het bestaan van de aangeboden Onderneming is de omzet nagenoeg elk jaar verbeterd. De omzet in de periode 2017-2019 heeft zich gestaag ontwikkeld tot een omzet van circa € 4,3 mio. In 2020 wordt door de Coronacrisis een stabilisatie van de omzet of wellicht een kleine verdere groei verwacht.

Het EBITDA ontwikkelt zich eveneens zeer positief, en bedroeg in 2019 ruim 600k (ruim 14%.). In 2020 wordt een EBITDA verwacht van meer dan 640k.

Het bedrijfsprofiel is uitstekend geschikt voor een strategische koper die (in een andere regio) aanvulling zoekt op zijn/haar huidige portefeuille. Het biedt hem/haar bovendien een bredere mogelijkheid tot cross-selling. Door het sterk georganiseerde en hechte team is er ook een gedegen basis voor uitbreiding en versnelling van de bedrijfsontwikkeling. Ook voor een financiële investeerder biedt de Onderneming een uitermate goed renderende organisatie met veel ontwikkelingsperspectieven in een groeimarkt. Voor Private Equity partijen biedt de Onderneming een uitermate goede mogelijkheid passend binnen een buy-and-build strategie.


Zeer rendabel uitzendbureau met groeimogelijkheden (zuid-Nederland)
Regio
Zuid-Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
N.o.t.k.