28/08/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Gelderland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Food

Soort bedrijf

Visdetailhandel

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is de enige visspeciaalzaak en heeft een goede naam verworven op het gebied van assortiment en kwaliteit. Er wordt verse- en gebakken vis verkocht alsmede visproducten en kant en klaar maaltijden. Onderneming wordt te koop aangeboden omdat de ondernemer met zijn Poolse echtgenote naar Polen wenst te vertrekken. 


Activiteiten van het bedrijf

In de onderneming wordt een speciaalzaak in vis en -produkten geëxploiteerd. Na de verplaatsing van de winkel naar de rand van, en aan een van de aanvoerwegen naar het historische centrum, met voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving, is de onderneming aanzienlijk gegroeid in omzet. Verdere groei is mogelijk bij uitbreiding van de kant en klaar maaltijden en bij gerichte reclame. De vraagprijs is inclusief het zakelijke en particulier onroerend goed, bestaande uit de winkel (met werkruimte, koeling en vriescel) en het bovengelegen appartement. Beide zijn in 2014/2015 aanzienlijk gerenoveerd en voldoen aan alle eisen.


Overig

De onderneming is de enige visspeciaalzaak in de plaats. Wel zijn er op de markt en in een woonwijk enkele viskramen actief. De onderneming heeft momenteel ongeveer 75% van de markt in handen. Kwalitatief zijn de viskramen geen concurrentie voor de visspeciaalzaak.


Visspeciaalzaak in historisch stadje
Regio
Gelderland
Branche
Detailhandel Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
250.000 - 500.000