Menu

Profiel nr. 101123

Sustainable sportmerk met eigen webshop en productie in Nederland

20/02/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Ook interessant voor

België

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Webwinkel

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het aangeboden sportmerk is het Nederlandse kwaliteitsmerk voor betaalbare sportkleding (yoga, fitness, gym, running, dans) en opgericht in 1994.  De sportkleding wordt verkocht aan divere sport- en dansscholen en ook rechtstreeks aan consumenten via de eigen website en internationale websites van derden.  Kenmerkend voor het bedrijf is de duurzame kwaliteit van de artikelen en de wendbaarheid. Omdat de productie plaatsvindt bij ateliers in Nederland kan er snel geschakeld worden en is er maar een kleine voorraad nodig.  Het retourpercentage is voor een webshop zeer laag ( <2%) doordat alle kleding op lengte wordt gemaakt. Het klantenbestand is zeer trouw en heeft zich ingeschreven in een database met >4500 klanten. 

De reden tot verkoop zijn de andere prioriteiten van de huidige ondernemer waardoor er niet alle benodigde tijd en aandacht besteed kan worden dat dit merk verdient en nodig heeft. Doordat er gewerkt wordt met een flexibele schil hoeven er geen personeelsleden overgenomen te worden maar zijn de bedrijfsprocessen onafhankelijk van de huidige ondernemer ingeregeld waardoor een soepele overgang heel makkelijk is.


Activiteiten van het bedrijf

Het gehele proces - van ontwerp tot productie en distributie - vindt plaats in Nederland. Er wordt gewerkt met gerenomeerde Europese stoffenhuizen gespecialiseerd in rekbare materialen, geproduceerd op een duurzame manier met zo min mogelijk belasting voor het milieu. (CO2 footprint).  In de eigen webwinkel vindt de consument het grootste online aanbod van duurzame sportkleding van Nederland. Daarnaast worden er voor sportspeciaalzaken en sportclubs speciale tailormade collecties ontwikkeld. Ook veel sportinstructeurs dragen de sportkleding omdat bij intensief gebruik de pasvorm jarenlang goed blijft. Het is mogelijk de sportkleding van eigen logo's te voorzien. Het merk staat voor kwaliteit, vakmanschap, duurzaamheid en passie voor een mooi product.  

 


Onderscheidend vermogen

Europese stoffen met productie in Nederland zorgen voor een duurzaam en transparant product. De kwaliteit is zeer hoog en gaat bewezen zeer lang mee ( 5-8 jaar). De sportkleding kan op maat gemaakt worden en beantwoord aan de stijgende consumentenvraag van meer tailormade en bedient ook (sport)mode voor lange mensen. Door deze niche is het merk zeer goed vindbaar via Google en opereert het in een niche markt wat zeer belangrijk is voor de vindbaarheid van de webshop.  Ook de groeiende vraag naar duurzame (sport)mode en gebruik van recyclede materialen is een uitgelezen kans dit merk nog meer op de kaart te zetten. 


Overig

Te koop zijn de volgende onderdelen:

 • Magento en nieuwe Woo commerce webshop met historie (zeer goed vindbaar)
 • ontwikkel atelier met snijtafel en snij apparatuur, 3 machines, een plotter en drukpers
 • alle patronen van de collectie en de foto samples
 • voorraad stoffen, fournituren en voorraad flexibele snijfolie
 • laptop met software voor het ontwerpen en plotten van eigen logo's en teksten
 • database met een klantenbestand van meer dan 4500 adressen
 • magazijn inrichting: verpakkingsmaterialen met bedrijfslogo en labelprinter

De ideale koper is een jonge ondernemer/marketeer die sustainability belangrijk vindt het leuk vindt een sustainable sportmerk te laten groeien en/of een bestaande organisatie die als 2e poot graag een duurzaam, transparant sportmerk wil uitbouwen.  De koper kan zo kan instappen (plug & play) in een geoliede machine van een bewezen onderneming (al 25 jaar) .

De onderneming is gevestigd in Nederland maar niet plaatsgebonden. De huidige eigenaar heeft een kantoor ter beschikking voor de ontwikkelstudio, deze ruimte gaat niet mee in de transactie. 

 


Sustainable sportmerk met eigen webshop en productie in Nederland
Regio
Nederland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
0 - 100.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.