06/08/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Ook interessant voor

  • Friesland
  • Flevoland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Doe-het-zelf / bouwmarkt

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het betreft een franchisevestiging van een landelijke bekende fullservice bouwmarkt formule. Sinds 2004 wordt op deze locatie met succes een fullservice bouwmarkt geëxploiteerd op een oppervlakte van ca 2.500 m2. De bouwmarkt is gevestigd op een blijvend mooie en centraal gelegen zichtlocatie met een ruim eigen parkeerterrein en wel als enige bouwmarkt in een middelgrote gemeente.


Activiteiten van het bedrijf

De ondernemer volgt het assortiments- en promotiebeleid van de franchisegever, waardoor een breed assortiment wordt aangeboden. Daarnaast biedt de ondernemer diensten aan in de vorm van het installeren van de gekochte producten. De (vloer-) oppervlakte is ruim van opzet. Van de ca 5.000 m2 is ca 2.000 m2 bebouwd. Daarvan is ca 1.500 m2 verkoopruimte en ca 500 m2 magazijn/zagerij. Een deel van het buitenterrein, ca 1.000 m2, is ingericht voor verkoop en opslag van buiten- en tuinartikelen.


Onderscheidend vermogen

Vanuit de franchisegever liggen er een aantal investeringsvoorstellen met een bewezen positief effect op de omzet en het rendement. Mede door de realisatie van een uitgebreid woningbouwprogramma zal de omzet de komende jaren kunnen stijgen naar een niveau van ruim € 1.5 miljoen.


Overig

Het aanbod is zowel interessant voor een individuele koper die de bestaande onderneming verder gaat uitbouwen, als wel een ervaren franchisenemer die meerdere vestigingen wil gaan aansturen. Voor beiden geldt dat het huidige franchisecontract aflopend is, maar dat de franchisegever het contract graag zal vernieuwen c.q. verlengen.


Bouwmarkt Noord-Holland
Regio
Noord-Holland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.