Profiel nr. 100985

Bouwtechnisch adviesbureau zoekt MBI kandidaat

31/01/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

MBI kandidaat


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 500.000 - € 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond
  • Betreft een Adviesbureau op gebied van Bouwfysica en Installatietechniek.
  • Op dit moment werken er 5,2 FTE bij het bedrijf en zijn er meerdere uitstaande vacatures ter uitbreiding.
  • Opdrachtgevers zijn Particulieren, Architechten, Aannemers en Projectontwikkelaars. Het kantoor voert projecten uit door heel Nederland. De meeste opdrachtgevers zijn echter gevestigd in de noordelijke drie provincies  
  • Na vertrek (pensioen) van één van de aandeelhouders zoeken de bestaande 4 aandeelhouders een MBI kandidaat met een coordinerende rol. Het bedrijf zoekt een MBI kandidaat voor 20% van de aandelen.

Activiteiten van het bedrijf

Het betreft een adviesbureau op gebied van akoestiek, bouwfysica, werktuigbouw en electra. Het bureau is actief in woningbouw en utiliteitsbouw zowel in nieuwbouw als renovatie en monumentaal hergebruik. Op jaarbasis worden circa 200 opdrachten uitgevoerd, sterk variërend in omvang.  Het bureau is in 2008 gestart met drie mensen. Inmiddels is de bezetting gegroeid tot zes personen, tezamen meer dan 100 jaar ervaring in de bouwadvieswereld.


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf is in 2008 gestart en heeft sinds de start een uitstekende reputatie opgebouwd in de branche. Vanwege groei vinden er op dit moment werving en selectie trajecten plaats voor uitbreiding van het team. Er worden minimaal 2 fte (op gebied van Electra en Bouwfysica) op korte termijn aangenomen. Het bedrijf kenmerkt zich door haar No Nonsens instelling en haar hoge kwalitatieve adviezen. Voor de komende jaren wordt een verdere groei van de omzet en rendement verwacht.  


Overig

Recent is één van de aandeelhouders, wegens pensioengerechtigde leeftijd, uitgestapt. De overige 4 aandeelhouders willen dit gat nu weer opvullen met een aandeelhouder met een frisse blik en management skills.  Achtergrond in de Bouwfysica, Werktuigkunde of Electra is een vereiste. Ideaal voor iemand met management ervaring of ambities waarbij het ondernemersschap trekt. Je stapt in bij een bedrijf met veel ervaring en een eigen specifieke werkwijze. Echter er is ruimte om je eigen stempel op de onderneming te drukken. Een tijdelijk dienstverband (invulling nader te bespreken), voorafgaand aan inkoop van de aandelen behoort tot de opties. 

De onderneming is gevestigd in het Noorden van het land.


Bouwtechnisch adviesbureau zoekt MBI kandidaat
Regio
Noord-Nederland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
500.000 - 1.000.000
Overname
100.000 - 250.000