Profiel nr. 100966

Leverancier van Refurbished telecom (Nederland)

23/07/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Webwinkel

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De DGA van het bedrijf heeft de onderneming van niets laten uitgroeien tot een miljoenenbedrijf met een gigantisch groeipotentieel. Met het realiseren en ontwikkelen hiervan heeft hij inmiddels zijn doel bereikt en acht hij nu de tijd rijp voor anderen om de onderneming naar een nieuw ontwikkelingsniveau te brengen. Tevens is hij klaar voor andere activiteiten in zijn leven.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming (Besloten Vennootschap) is gespecialiseerd in de online verkoop en distributie van refurbished telecom, accessoires en onderdelen. De onderneming is een erkende naam in de markt en beschikt over een uitgebreid landelijk en internationaal netwerk. Met een omzetstijging van € 3,9 mio in 2018 naar € 6,3 mio in 2019, maakt de organisatie een enorme groei door. Deze groei wordt veroorzaakt doordat de onderneming een goede naam in de markt heeft, en doordat het sinds kort is gaan inzetten op de internationalisering van haar afzetmarkt. Hierdoor is ook de komende jaren een verdere groei voorzien. Het bedrijf is momenteel actief in Nederland, België, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Spanje.


Onderscheidend vermogen

De onderneming richt zich op B2B, consumenten en de groothandel. Onderdelen worden hoofdzakelijk geleverd aan de groothandel en B2B. Refurbished toestellen worden hoofdzakelijk geleverd aan consumenten en bedrijven (B2B). In 2019 is circa 17% van de omzet behaald vanuit de groothandelsrol. De overige omzet is behaald door verkoop van refurbished toestellen en onderdelen aan bedrijven en consumenten. Door haar persoonlijke aanpak, een uitstekende en stabiele presence op internet en een solide reputatie door kwaliteit en professionalisme, heeft de onderneming een uitstekende reputatie opgebouwd. Het profiteert daarnaast optimaal van haar gedegen netwerk en een omvangrijke mond tot mond reclame.


Overig

Het profiel is uitstekend geschikt voor een strategische koper die aanvulling op zijn/haar huidige portefeuille zoekt en een bredere mogelijkheid tot cross-selling. Ook voor een financiële investeerder die wenst in te zetten op groei en wil inspelen op de maatschappelijke noodzaak om optimaal in te zetten op het hergebruiken van producten, biedt deze Onderneming een uitermate goed renderende organisatie met veel ontwikkelingsperspectieven in een groeimarkt.


Leverancier van Refurbished telecom (Nederland)
Regio
Nederland
Branche
Detailhandel Non-Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
> 5.000.000
Overname
N.o.t.k.