26/06/2020 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Training / opleiding

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 100.000 - € 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Betreft: de overname van twee besloten vennootschappen, waarbij 100% van de aandelen betrokken zijn.

Reden verkoop: de leeftijd van de huidige eigenaar (60+) in combinatie met het gegeven dat de ondernemer bijna 40 jaar actief is in de business vormt de reden van de verkoop. In de directe omgeving is geen opvolging voorhanden, zowel niet in de privésituatie (kinderen) als in de onderneming zelf (medewerkers). Het bedrijf wordt dan ook ter overname aangeboden, hetzij aan een strategische partij die gebruik wil maken van de sterke regionale marktpositie hetzij aan een gedreven MBI-kandidaat met affini-teit voor de markt.


Activiteiten van het bedrijf

Profiel onderneming: het bedrijf is sinds tientallen jaren specialist op het gebied van erkende taalcursus-sen voor bedrijven. Ook verzorgt men, weliswaar in mindere mate, cursussen aan consumenten, vertalingen en levert tolken. Door de persoonlijke aanpak presteert de onderneming bovengemiddeld, zowel qua slagingspercentages als tevredenheid onder de cursisten: 

  • Op maat gemaakt programma per individu en/of groep
  • Persoonlijke aandacht (e-learning is ondersteunend, niet leidend)
  • Enkel native speakers als docent

Werknemers: de onderneming beschikt naast de DGA over een 30-tal medewerkers (voorname-lijk docenten). Waar de docenten (20) vooral een 0-uren contract hebben, zijn de ondersteunende medewerkers (10) voor een vast aantal uren in dienst.


Onderscheidend vermogen

Locatie: het bedrijf is gevestigd in Zuid-Nederland en opereert vanuit een ruim en zeer representatief pand met voldoende cursusfaciliteiten.

Financiële gegevens:

  • 2018 Omzet: € 1.300.000 EBIT: € 240.000
  • 2019 Omzet: €1.175.000 EBIT: € 95.000 
  • P2020 Omzet: € 1.200.000 EBIT: € 105.000. 
De verwachte stabilisering van de omzet kan mede onderbouwd worden doordat een langdurig contract is afgesloten met een overheidsinstelling.

Overig

Opmerkingen: deze onderneming wordt gekenmerkt door een stabiele en loyale klantenkring, aangevuld met een stroom aan particuliere cursisten. Daarnaast is de huidige eigenaar beperkt actief richting klanten, het klantbeheer wordt door de medewerkers gedaan. Hierdoor is de onderneming relatief eenvoudig over te nemen en voort te zetten. Zowel voor een MBI-kandidaat als een strategische partij.


Opleidingsinstituut voor talen
Regio
Zuid-Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
N.o.t.k.