Bedrijf verkopen in Noord-Brabant

Wil je jouw bedrijf verkopen in Noord-Brabant? Dan ben je bij Bedrijventekoop.nl aan het juiste adres. Via ons platform kan je anoniem een advertentie plaatsen en kom je direct in contact met potentiële kopers voor jouw bedrijf. Dit geldt voor Noord-Brabant maar ook voor de rest van Nederland. Bedrijfsverkoop kan diverse redenen hebben; het kan zijn dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging, of dat er geen opvolging is of omdat je wilt gaan genieten van je verdiende pensioen. Bij ons vindt je de ideale overnamekandidaat. Bij Bedrijventekoop.nl kan je ook terecht op het moment dat je een deel van je bedrijf wilt verkopen, op zoek bent naar kapitaal of een strategische overname wilt doen. Door ons grote bedrijfsovernamenetwerk is Bedrijventekoop.nl de ideale partner wanneer jij jouw bedrijf wilt verkopen in Noord-Brabant.

Whitepaper Bedrijf verkopen

Whitepaper Bedrijf verkopen

Een bedrijf verkopen is niet iets wat een ondernemer vaak doet. Het is een ingrijpend proces waar een goede voorbereiding zeker bijdraagt aan succes. Bedrijventekoop.nl biedt daarom de gratis whitepaper: Bedrijf verkopen - Alles wat je moet weten van A tot Z! aan. In dit document worden alle stappen die komen kijken bij het verkopen van een onderneming benoemd. Zo kan je zelf een keuze maken of je het traject zelf op wilt gaan pakken of dat je (een deel van) het traject uit handen geeft aan een adviseur. 

Download hier de gratis whitepaper

Vaak wordt gedacht dat het inschakelen van een overnameadviseur een dure investering is. Wij zijn van mening dat deze investering zich gauw terugverdient omdat zij proberen de beste deal voor jou te bewerkstelligen. Je kan er echter wel voor kiezen bepaalde onderdelen zelf op te pakken om op die manier kosten te besparen. Indien je kiest voor het pakket "Bedrijf verkopen" op Bedrijventekoop.nl voorzien we je van de nodige informatie- en procesdocumenten die je in kan zetten zodra je een anoniem profiel geplaatst hebt. Kies je ervoor om hierna een adviseur bij het traject te betrekken dan verwijzen we je graag door naar een deskundige adviseur in Noord-Brabant. 

Zelf je bedrijf verkopen

Ga je zelf aan de slag met de verkoop van je bedrijf dan helpen we daar graag bij. Op Bedrijventekoop.nl kan je een 100% anoniem profiel plaatsen om geschikte kandidaten voor je onderneming te vinden. We kunnen eventueel de eerste reacties nog voor je opvolgen indien je dat wenst. Ga zodoende alleen aan tafel met partijen die serieus geïnteresseerd zijn en verder willen in het traject. 

Verkoop hier zelf je bedrijf via ons
Bedrijf verkopen

Schakel een adviseur in

Wil je gedurende het traject van bedrijf verkopen bijgestaan worden door een deskundige en betrouwbare overnameadviseur dan verwijzen wij je graag door naar ons netwerk van adviseurs. Deze kunnen je ondersteunen tijdens één of meerdere stappen van het bedrijfsovernameproces. Zo kunnen zij een waardering uitvoeren, acquisitie voeren of onderhandelen. Bekijk ons netwerk van adviseurs en kies zelf of hier een voor jou passende adviseur bij zit. Je kan selecteren op regio dus je kan een adviseur in de buurt van je bedrijf kiezen. 

Vind hier een geschikte adviseur
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Feiten over Noord-Brabant

  • De totale oppervlakte van Noord-Brabant is 508.205 hectare waarvan 490.827 land en 17.374 water.
  • De bevolkingsdichtheid is 538 personen per km2
  • Het aantal inwoners is 2.4873.749 waarvan 1.249.641 mannen en 1.249.108 vrouwen.
 

De identiteit van Noord-Brabant

Eerlijk en transparant ondernemen, succes en de bourgondische instelling zorgen voor een unieke combinatie welke de Brabanders hun kermerkende verwelkomende karakter geeft. De ondernemers in Noord-Brabant zijn innovatief, denken buiten de bestaande kaders en zijn grensverleggend. Mede door deze eigenschappen en door de gunstige ligging, haven van Moerdijk, Airport Eindhoven en infrastructuur is Brabant een provincie met een goed ondernemersklimaat.
 

Huidige bedrijven in Noord-Brabant

  • Het aantal bedrijven in Noord-Brabant groeit gestaag. Van 186.000 bedrijven in 2010 naar 213.000 bedrijven in 2018. De groei resulteert in het uitbreiden van bedrijventerreinen. De zakelijke diensten en industrie zijn de grootste groeiers. De industrie is voornamelijk gevestigd in de traditionele industriegebieden waarbij de goede infrastructuur weer erg belangrijk is.
  • Noord-Brabant heeft op dit moment 466 snel groeiende bedrijven (scale-ups), dit is 17% van het aantal snel groeiende bedrijven in Nederland. Hiermee ligt Noord-Brabant iets boven het landelijk gemiddelde.
  • Zoals onderstaande grafiek aangeeft zijn in Noord-Brabant diverse bedrijfstakken goed vertegenwoordigd. Handel, bouwnijverheid en specialistische zakelijke diensten springen eruit.
 
 
 

Wat doet de provincie Noord-Brabant voor bedrijven?

  • De middelgrote en kleinere bedrijven (tot 250 medewerkers) dragen bij aan de economische groei en werkgelegenheid in Noord-Brabant. Voor deze ambitieuze ondernemingen heeft de provincie financiële ondersteuning op maat om zo de buitenlandse markt te betreden, te innoveren of kansen te realiseren.
  • Voor startende ondernemers is een apart programma voor financiële of kennis ondersteuning . Dit biedt een startende ondernemer ondersteuning om ideeën te ontwikkelen en in de markt te zetten. De afgelopen jaren hebben innovatieve startups gezorgd voor vele nieuwe banen en tientallen miljoenen euro’s.
  • Daarnaast zijn er nog diverse andere initiatieven waarbij ondernemers worden gesteund in het verduurzamen van de Noord-Brabantse economie, investerings- en samenwerkingsfondsen.
  • detailhandel, high-tech systemen, Agri & food en logistiek. De opkomst van bedrijven binnen de informatie- en communicatietechnologie is opvallend groot.

Wat moet ik weten over een bedrijf verkopen in Noord-Brabant?

Ben je nog in de oriënterende fase? Dan kan het helpen om het boek Bedrijf (ver)kopen te lezen. Dit boek wordt door Bedrijventekoop.nl kosteloos digitaal aangeboden. Hier kan je de aanvraag voor het boek invullen.
 

Hoe weet ik wat de waarde is van het bedrijf wat ik wil verkopen in Noord-Brabant?

 
Bedrijventekoop.nl heeft een handige waardebepaling tool waarmee je een indicatie kunt krijgen van de waarde van jouw bedrijf. Het is een richtlijn, Bedrijventekoop.nl is niet verantwoordelijk voor uitslag van deze waardebepaling.
 

Ik heb contact met een ondernemer die mijn bedrijf wil kopen, wat nu?

 
Op dit moment is het gratis boek van Bedrijventekoop.nl erg handig, hierin staat het hele verkoop- en aankoopproces stap voor stap beschreven. Wil je liever de verkoop met een aankoopadviseur samen behandelen? De aangesloten adviseurs van Bedrijventekoop.nl vind je hier. Zij kunnen je geheel of gedeeltelijk bijstaan met de verkoop van jouw onderneming.
 
Hulp nodig?
Angelique staat je graag te woord