Bedrijf verkopen in Friesland

Ben je ondernemer in Friesland en denk je aan verkoop van je bedrijf? Dan ben je bij Bedrijventekoop.nl aan het juiste adres. Sinds onze oprichting in 2002 brengen wij vraag naar en aanbod van bedrijven succesvol samen. Ons platform richt zich op ondernemers in Friesland maar ook op ondernemers uit de rest van Nederland. Dus als je geen opvolging hebt binnen je familie of binnen je bedrijf en je wil jouw zorgvuldig opgebouwde bedrijf voort laten zetten dan kan je een anonieme advertentie op Bedrijventekoop.nl plaatsen. Zo kom je in contact met potentiële kandidaten voor jouw bedrijf. Door ons grote bedrijfsovernamenetwerk is Bedrijventekoop.nl de ideale partner wanneer jij jouw bedrijf wilt verkopen in Friesland.

Lees de gratis whitepaper Bedrijf verkopen

Whitepaper Bedrijf verkopen

Om je goed op weg te helpen, hebben we een whitepaper geschreven Bedrijf verkopen -  alles wat je moet weten van A tot Z! Dit document is gratis te downloaden en geeft je de nodige voorbereiding zodat je weet wat er komt kijken bij het verkopen van je bedrijf. Zo kan je een goede inschatting maken of je zelf je bedrijf gaat verkopen of dat je hier een bedrijfsovernameadviseur voor in gaat schakelen. 

Download nu de whitepaper

De stappen die je moet doorlopen tijdens een verkooptraject zijn duidelijk na het lezen van de whitepaper. Dan komt de vraag of je zelf het bedrijf wil gaan verkopen of dat je hier een adviseur bij in gaat schakelen. Wij geloven erin dat je als ondernemer heel veel zelf kunt doen. Op enig moment in het traject is het wel raadzaam een adviseur erbij te betrekken. Ook hierbij kan Bedrijventekoop.nl helpen. Wij beschikken over een groot netwerk van deskundige adviseurs waar we graag naar verwijzen. 

Zelf verkopen

Kies je er voor om zelf je bedrijf te verkopen dan kan Bedrijventekoop.nl je daarbij helpen. Indien je kiest voor het 'Bedrijf verkopen" pakket via ons platform ontvang je naast een 100% anonieme verkoopadvertentie een pakket aan informatie- en procesdocumenten die je helpen bij de eerste stappen van een bedrijfsverkoop. Wij helpen je bij het opstellen van de tekst voor je advertentie en indien je dat wenst kunnen we ook de reacties voor je opvolgen. 

Plaats vandaag nog je bedrijf in de verkoop
Bedrijf verkopen

Een adviseur inschakelen

Kies je ervoor het verkooptraject uit handen te geven aan een betrouwbare adviseur, dan kan Bedrijventkoop.nl je in contact brengen met deskundige partijen uit de regio Friesland. Een overnameadviseur heeft dagelijks te maken met ondernemers die hun bedrijf willen verkopen. Zij zetten hun kennis en ervaring graag in. Dat kan zijn voor het gehele traject van bedrijf verkopen maar uiteraard ook een deel van het traject zoals de waardebepaling of het onderhandelingstraject. 

Bekijk de adviseurs in de regio
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Feiten over Friesland

  • De totale oppervlakte van Friesland is 574.876 hectare waarvan 332.365 hectare land en 242.510 hectare water.
  • De bevolkingsdichtheid is 201 personen per km².
  • Het aantal inwoners is 646.040 waarvan 323.376 mannen 322.664 vrouwen.
 

De identiteit van Friesland

De inwoners van de provincie Friesland worden omschreven als nuchter en trots. De Friese taal, cultuur en identiteit staan hoog in het vaandel bij elke leeftijdsgroep van de provincie. Daarnaast staat Friesland bekend vanwege het schaatsen, de Elfstedentocht en diverse eigen sporten zoals kaatsen en fierljeppen. De vele waterwegen maken het een provincie die uitermate geschikt is voor watersportliefhebbers maar ook het skûtsjesilen en de sneekweek zijn alom bekend.
 
De haven van Harlingen is de belangrijkste haven van Friesland. Daar zijn de twee industriehavens. Daarnaast is er een prima infrastructuur van wegen, spoorwegen en vliegvelden.
 
 

Bedrijven in Friesland

  • Het aantal bedrijven in Friesland groeit. Van 34.459 bedrijven in 2010 naar 66.607 bedrijven in 2019.  De cultuur/sport/ recreatie, landbouw/bosbouw /visserij en specialistische zakelijke diensten zijn de grootste groeiers.
  • Friesland heeft het laatste jaar ook 2 bedrijven in de scale up top 250 van Nederland staan. Groenleven in de branche energie en Sinne kinderopvang zijn de grootste groeiende bedrijven. De economische groei in Friesland blijft achterwege vergeleken met de andere provincies in Nederland maar daarnaast heeft Friesland wel het laagste werkloosheidspercentage.
  • Zoals onderstaande grafiek aangeeft zijn in Friesland diverse bedrijfstakken goed vertegenwoordigd, specialistische zakelijke diensten, bouwnijverheid en handel springen eruit.
     
 

Wat doet de provincie Friesland voor bedrijven?

 
Friesland is van oorsprong economisch bekend van de veeteelt en daarbij verbonden zuivelindustrie. Daarnaast zorgt het toerisme in de zomermaanden voor een bron van inkomsten. Leeuwarden, Drachten en Heerenveen zijn de plaatsen waar de groei in de dienstensector flink toeneemt.
 
Speerpunten van de provincie Friesland zijn: circulair ondernemen, aandacht voor retail in de winkelgebieden en internationalisering. Daarnaast zijn er in Friesland diverse mogelijkheden door samenwerkingsverbanden van ondernemers en de provincie, hier wordt specifiek aandacht aan gegeven in het beleidsplan wurkje mei Fryslân. Dit is het economisch pakket opgezet door de provincie Fryslân. Het beleid is erop gericht om de Friese economie te versterken. Vooral de thema’s export, innovatie en organiserend vermogen hebben de focus.

Wat moet je weten als je jouw bedrijf in Friesland gaat verkopen?

Bereid je goed voor; in onze blog vind je tal van berichten omtrent het onderwerp bedrijf verkopen. Ook bieden we een boek waarin zowel de aspecten bedrijf verkopen? als bedrijf kopen belicht worden. Dit boek is hier te verkrijgen. 

 

Waarde berekenen?

Ben je benieuwd naar de waarde van je bedrijf? Bedrijventekoop.nl heeft een tool ontwikkeld waarin je binnen een paar minuten de waarde van jebedrijf kan berekenen. Deze module is gratis en hier te vinden. 

 

Kom in actie!

Wil je direct in contact komen met passende kandidaten? Plaats vandaag nog je profiel op Bedrijventekoop.nl. Wij helpen je graag bij het opstellen van de juiste, anonieme profieltekst. 

Hulp nodig?
Angelique staat je graag te woord