Bedrijf verkopen in Flevoland

Wil je jouw bedrijf in Flevoland verkopen? Bedrijventekoop.nl is daarvoor het ideale platform. Bij ons kan je volledig anoniem een profiel plaatsen en kom je direct in contact met potentiële kopers voor jouw bedrijf. Zowel uit Flevoland als uit de rest van Nederland. Wil je jouw bedrijf verkopen omdat je toe bent aan een nieuwe uitdaging, er geen opvolging is of wil je gaan genieten van je verdiende pensioen? Bij ons vindt je de ideale overnamekandidaat. Bij Bedrijventekoop.nl kan je ook terecht op het moment dat je een deel van je bedrijf wilt verkopen, op zoek bent naar een MBI-mogelijkheid of op zoek bent naar kapitaal. Door ons grote bedrijfsovernamenetwerk is Bedrijventekoop.nl de ideale partner wanneer jij jouw bedrijf wilt verkopen in Flevoland.

Bedrijf verkopen in Flevoland - Alles wat je moet weten van A tot Z!

Whitepaper Bedrijf verkopen

Het verkopen van je bedrijf is een ingrijpend traject. Om helder inzichtelijk te maken wat er komt kijken bij bedrijfsverkoop bieden wij de gratis whitepaper Bedrijf verkopen. In dit document vind je stap voor stap, maar toch beknopt, wat er komt kijken bij bedrijfsoverdracht. Zo kan je je goed voorbereiden op het traject van een bedrijf verkopen in Flevoland. 

Download hier onze gratis whitepaper

Als ondernemer ken jij je bedrijf het beste en we zijn dan ook van mening dat je een deel van het verkoopproces van je bedrijf zelf op kan pakken. Bedrijventekoop.nl ondersteunt deze aanpak en bied je diverse handvatten om dit op te pakken. Op enig moment is het wel verstandig een specialist in de arm te nemen. Je bepaalt echter zelf wanneer dit moment is. Je kan direct bij aanvang een overnameadviseur betrekken in het traject of op een later moment. In beide gevallen kan je bij ons terecht. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van adviseurs waar we graag naar verwijzen. 

Zelf je onderneming verkopen

Na het lezen van de whitepaper weet je welke stappen genomen dienen te worden op het moment dat je denkt aan verkoop van je bedrijf. Kies je ervoor zaken zelf op te pakken? Indien je het "pakket bedrijf verkopen" bij ons afneemt ontvang je naast de benodigde informatie ook procesdcoumenten om je verder te helpen in het traject. Je ontvangt tevens een boek waarin alles nog eens uitgebreid uitgelicht wordt. We helpen je graag bij het opstellen van een passende tekst voor je anonieme verkoopprofiel op de website. 

Bedrijf verkopen

Schakel een specialist in

Kies je ervoor om een adviseur in te schakelen? Dat kan een verstandige keuze zijn. Het is niet zo dat het traject daarmee direct duurder wordt want ook een adviseur verdient zich terug. De adviseur zal voor jou de beste deal uit het vuur proberen te slepen. Bedrijventekoop.nl beschikt over een groot gedegen netwerk van specialisten waar we graag naar verwijzen. Op basis van regio kan je een passende specialist selecteren en kijken of deze bij je past. 

Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Feiten over Flevoland

  • De totale oppervlakte van Flevoland is 241.230 hectare waarvan 141.254 hectare land en 99.977 hectare water.
  • De bevolkingsdichtheid is 652 personen per km².
  • Het aantal inwoners is 646.040 waarvan 323.376 mannen 322.664 vrouwen.
 

De identiteit van Flevoland

 
De provincie Flevoland is de jongste provincie van ons land. De provincie is ontstaan door drooglegging van de voormalige Zuiderzee en bestaat uit de Noordoostpolder en de Flevopolder. De Noordoostpolder wordt vooral gebruikt als landbouwgebied terwijl zuid Flevoland is ingericht op industrie.
 
Ondanks dat Flevoland de jongste provincie is heeft ze al een rijke geschiedenis. Flevoland is een product van het grootste inpolderingsproject in de geschiedenis. Op 14 juni 1918 wordt de Wet tot afsluiting en droogmaking afgekondigd, hiermee wordt het startschot gegeven voor de provincie Flevoland.
 
De provincie heeft 2 belangrijke snelwegen welke Flevoland verbinden met de Randstad, Utrecht en het zuiden van Nederland. Daarnaast is er een vliegveld, Lelystad Airport, en 2 treinverbindingen. Doordat de provincie Flevoland bijna volledig door water is omsloten zijn er veel bruggen te vinden die Flevoland met de rest van Nederland verbinden.
 
 

Bedrijven in Flevoland

  • In Flevoland groeit het aantal bedrijven gestaag. In 2010 waren er 19.826 bedrijven ingeschreven tegenover 46.311 bedrijven in 2020.  Handel, bouwnijverheid en specialistische zakelijke diensten zijn de branches welke het hardste zijn gegroeid.
  • In 2020 heeft Flevoland 3 bedrijven in de top 250 van snelst groeiende bedrijven. Dit zijn Bolkesteijn Infrastructuur, Auto Siero en Bmodesto Doordat de economie in Flevoland nog vrij pril is wordt er veel aandacht besteed aan ondernemerschap en groei.
  • Zoals onderstaande grafiek aangeeft zijn in Friesland diverse bedrijfstakken goed vertegenwoordigd, specialistische zakelijke diensten, bouwnijverheid en handel springen eruit.
 
In Flevoland is er veel geïnvesteerd in Bouwnijverheid en Nijverheid en Energie. Nijverheid en energie is een samenstelling van winning van delfstoffen, industrie, productie en handel in elektriciteit/aardgas/stoom/gekoelde lucht en de winning en distributie van water/afvalwaterbeheer/afvalbeheer/sanering. Uit deze grafiek kunnen we opmaken dat Flevoland erg veel investeert in duurzaamheid.
 
 

Wat doet de provincie Flevoland voor ondernemers?

Het is typisch Flevolands om open te staan voor vernieuwing. Een andere manier van aanpakken is een van de sterkste kenmerken. De provincie wil weten wat kenmerkend is voor de Flevolandse economie en waar een ondernemer nou echt behoefte aan heeft. Door samenwerking met ondernemers en derde partijen wordt er een op maat gemaakt programma aan producten en diensten gerealiseerd. In dit klimaat kan een ondernemer de groeistrategie optimaal uitvoeren.
 
Groei van het MKB en ondernemerschap staat centraal. Vanuit de wens van de ondernemers wordt financiering, arbeidsmarkt en internationaal ondernemen in het economisch programma bepaald.
 
Financiering wordt door de provincie aangeboden voor groei, vernieuwing en het versterken van het ondernemerschap. Door middel van verschillende opties kan de provincie een al dan niet actieve rol spelen in het zoeken naar een financiering. Naast een financiering mogelijkheid is de provincie zich ervan bewust dat goed en juist opgeleid personeel erg belangrijk is voor een ondernemer. Door middel van een scholingsscan kan een ondernemer zien of de medewerkers beschikken over de juiste scholing, de provincie neemt een deel van de kosten voor de scan op zich. Dit is maar één manier waarop de provincie Flevoland de ondernemer ondersteund met goed personeel. Door een goede samenwerking tussen de provincie, bedrijven en scholen wordt er al in de vroege loopbaan ontwikkeling ingespeeld op situaties welke bijgestuurd moeten worden.
 
Op het gebied van internationaal ondernemen wil Flevoland de ondernemers ondersteunen door een samenwerkingsverband met een ontwikkelingsmaatschappij uit de regio maar ook door toegang te bieden tot middelen uit Europese programma’s.

Wat je nog moet weten als je jouw bedrijf in Flevoland gaat verkopen

Bereid je goed voor op de verkoop van je bedrijf in Flevoland. Een goede voorbereiding helpt je gedurende het verdere traject. Download daarom de gratis whitepaper voor de nodige informatie of lees het uitgebreide boek "Bedrijf verkopen?/ Bedrijf kopen?" waarin alle aspecten van zowel het verkopen als het aankopen van een bedrijf benoemd worden. Zo weet je ook wat er bij de tegenpartij kan leven. Je kan tevens bij Bedrijventekoop.nl terecht voor een berekening van de waarde van je onderneming. Middels de gratis waarderingstool bereken je vrijblijvend binnen een paar minuten de waarde van je bedrijf. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag.

Kunnen wij je helpen?
Monique staat je graag te woord