Bedrijf kopen Friesland

Via Bedrijventekoop.nl kom je snel in contact met verkopende partijen uit Friesland of de rest van Nederland. Een bedrijf kopen in Friesland kan vanuit verschillende redenen ontstaan. Ter uitbreiding van je huidige activiteiten, het zoeken naar een MBI-mogelijkheid óf het zoeken naar een investeringsmogelijkheid. Als hét grootste bedrijfsovernameplatform van Nederland zijn wij je ideale partner in jouw zoektocht.

Waarom Friesland?

Bedrijf kopen Friesland
De provincie Friesland (sinds 1 januari 1997 officieel Fryslân) heeft van oorsprong een uitgesproken agrarisch karakter. Hierbij is het met name bekend vanwege de vele veeteelt en daarmee verbonden zuivelindustrie. Verder is het natuurlijk bekend vanwege vele traditionele sporten zoals kaatsen, fierljeppen én natuurlijk de beruchte Elfstedentocht. Kortom een provincie met een rijke geschiedenis.
 
Ons aanbod

Gebruik je netwerk

Vanuit onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander de kracht van je eigen netwerk. Zo ook met bedrijfsovernames. Het blijkt namelijk dat de meeste overnames plaatsvinden via eigen (zakelijk of privé) netwerk. Geef aan je relaties dus ook duidelijk aan dat je op zoek bent naar een bedrijf om over te nemen. Hierna kan je de zoektocht vervolgen via een adviseur, accountant óf natuurlijk een bedrijfsovernameplatform zoals wij!

Maak een zoekprofiel

Bij het opstellen van een zoekprofiel ga je bij jezelf na wat voor type bedrijf je wilt kopen. Ga na wat de dagelijkse werkzaamheden worden én of deze bij je passen. Stel jezelf vragen als wat je leuk vindt, waar je goed in bent én welke uitdagingen je nog aan wilt gaan. Ook dien je na te gaan waar je met name energie van krijgt óf wat je juist energie kost.
 
Uiteindelijk zorgen al deze punten ervoor dat je zoekprofiel vorm krijgt. Onderstaand hebben wij enkele punten op een rijtje gezet die hierin voor kunnen komen.
  • Overnameprijs
  • Branche
  • Regio
  • Aantal personeelsleden
  • Omzet bedrijf
  • Webshop vs bedrijfspand
Plaats een zoekprofiel
Bedrijf kopen Bedrijventekoop.nl

Schakel een adviseur in

Een bedrijf kopen in Friesland geldt niet bepaald als dagelijkse kost. Gedurende het koopproces kom je dan ook voortdurend voor de keuze te staan om zaken zelf op te pakken óf om een adviseur in te schakelen. In beiden gevallen kan Bedrijventekoop.nl je hierin helpen. Wij beschikken over een groot netwerk van deskundige bedrijfsovernamespecialisten. Ook voorzien wij je van voldoende handvaten om (deels) zelf een bedrijf te kopen.
 
Vind een adviseur
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Friesland in kaart

De provincie Friesland ligt in het noorden van Nederland en heeft een lange kustlijn. Deze strekt zich uit langs het IJsselmeer en de Waddenzee. Waar het gros van de provincie zich op het vasteland bevindt, heeft het echter ook een aantal Waddeneilanden. Het open landschap en waterrijke omgeving zorgt ervoor dat het qua oppervlak (inclusief water) de grootste provincie van Nederland is.
  • Inwoners: 647.672 inwoners
  • Beroepsbevolking: 338.000
  • BBP: 19,2 miljard euro (2017)
Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland. In de gehele provincie is naast Nederlands ook Fries een officiële landstaal sinds 1956. Waar het van oorsprong met name een argrarisch karakter heeft is ook toerisme met name op de meren in het zuidwesten én op de Waddeneilanden aan het groeien. In de zomer is dit een belangrijke bron van inkomsten. In deze streken heerst in de winter echter een grote seizoenswerkloosheid. De sterk opkomende dienstensector concentreert zich met name in Leeuwarden, Drachten en Heerenveen. 

Kom in contact

Wil jij een bedrijf kopen in Friesland? Dan begeleiden wij je graag, wanneer jij dat wilt. Laat ons je de juiste handvaten bieden om vervolgens zelf aan de slag te gaan. Of laat je meer ontzorgen in het bedrijfsovernameproces. Jij bepaalt!