Bedrijf kopen Flevoland

Via ons bedrijfsovernameplatform kom je snel én direct in contact met verkopende partijen uit heel Nederland. Een bedrijf kopen in Flevoland? Wij begeleiden je. Of je nu op zoek bent naar uitbreiding van je huidige activiteiten, actief op zoek bent naar een MBI-mogelijkheid óf zoekt naar een investeringsmogelijkheid. Als hét grootste bedrijfsovernameplatform van Nederland zijn wij je ideale partner in de zoektocht naar een bedrijf.

Waarom in Flevoland?

Bedrijf kopen Flevoland
De redenen waarom je een bedrijf wilt komen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Zo kan je op zoek zijn naar uitbreiding van activiteiten, een MBI-mogelijkheid afwegen óf juist op zoek zijn naar een investeringsmogelijkheid. De meeste bedrijfsovernames vinden vaak plaats via je eigen privé óf zakelijke netwerk. Geef hier dus ook duidelijk aan dat je op zoek bent om een bedrijf over te nemen. Komt hier geen mogelijkheid voorbij? Dan kan je altijd via ons bedrijfsovernameplatform zoeken naar interessante bedrijven om over te nemen.
 
Ons aanbod

Gebruik je netwerk

Waar de meeste overnames plaatsvinden via het eigen netwerk, is het dus van belang om deze in te zetten. Begin met je eigen zakelijke en privé omgeving op de hoogte te brengen dat je op zoekt naar een bedrijf om over te nemen. Hierna kan je verder zoeken via een adviseur, accountant, bank, brancheorganisatie, vakbladen óf natuurlijk een bedrijfsovernameplatform zoals Bedrijventekoop.nl!

Maak een zoekprofiel

Stel jezelf de vraag wat voor type bedrijf je wilt overnemen. Hierbij dien je rekening te houden met alle werkzaamheden van dien die hierbij komen kijken. Ga na wat je leuk vindt, waar je goed in bent, welke uitdagingen je aan wilt gaan, waar je energie van krijgt én wat juist energie kost.

Hierna kan je eenvoudiger de punten in je zoekprofiel invullen. Om een zo compleet mogelijk zoekprofiel te krijgen hebben wij onderstaand mogelijke punten voor je opgesomd.
  • Overnameprijs
  • Branche, type bedrijf
  • Regio, vestigingsplaats
  • Aantal personeelsleden
  • Omzet van het bedrijf
  • Webshop óf bedrijfspand
Plaats een profiel
Bedrijf kopen Bedrijventekoop.nl

Adviseur inschakelen

Vanuit het gegeven dat een bedrijf kopen in Flevoland voor de meeste personen geen dagelijkse kost is, dien je wellicht een adviseur in te schakelen. Gedurende het hele bedrijfsovernametraject komt deze afweging terug. Pak je zelf de zaken op? Of schakel je toch een bedrijfsovernamespecialist in? Ongeacht welke keuze je maakt, staat Bedrijventekoop.nl je te hulp. Wij bieden je de juiste handvaten om zelf een bedrijf te kopen. En beschikken over een groot netwerk van deskundigen adviseur voor specialistische begeleiding.
 
Vind een adviseur
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Flevoland in kaart

Ondanks dat Flevoland een jonge provincie is, kent het een rijke geschiedenis. Het is een product van het grootste inpolderingsproject in de geschiedenis. Op 14 juni 1918 werd de wet tot afsluiting en droogmaking aangekondigd. Hiermee is het startschot voor de provincie Flevoland gegeven.
  • Oppervlakte: 241.230 hectare (141.254 land & 99.977 water)
  • Bevolkingsdichtheid: 652 personen per km2
  • Inwoners: 646.040 (323.376 mannen, 322.664 vrouwen)
  • Bedrijven: 46.311 (19.826 in 2010)
De Noordoostpolder wordt met name gebruikt als landbouwgebied. Daarentegen is Zuid-Flevoland juist enorm gericht op industrie. De economie binnen de provincie is nog vrij pril. Daarom is ook éxtra aandacht voor ondernemerschap en groei. Kijkend naar de vertegenwoordigde bedrijfstakken springen hier specialistische zakelijke diensten, bouwnijverheid en handel uit.
 
 
 
Als ondernemer in Flevoland kan je veel investeringen in bouwnijverheid en energie verwachten. Hieronder valt met name de samenstelling van winning delfstoffen, industrie, productie en handel in onder anderen elektriciteit, aardgas, stroom en gekoelde lucht. Ook de winning en distributie van water, afvalbeheer, afvalwaterbeheer en sanering valt hieronder.
 
Open staan voor vernieuwing is typisch Flevolands. Het aanpakken op een andere manier is dan ook één van de sterkste punten. De provincie streeft naar het ondersteunen van de Flevolandse economie op een manier waar de ondernemer écht behoefte aan heeft. Hieruit is een samenwerking tussen ondernemers en derde partijen ontstaan en een op maat gemaakt programma van producten en diensten. Kortom een ideaal klimaat voor ondernemers die een groeistrategie willen uitvoeren.
 
De groei van mkb en ondernemerschap staat hoog in het vaandel bij Flevoland. Vanuit de wensen van ondernemers wordt de financiering, arbeidsmarkt en internationaal ondernemen middels een economisch programma bepaald. Financiering wordt door de provincie aangeboden om groei, vernieuwing én het ondernemerschap te versterken. Hierin heeft het dus een actieve rol.
 
Verder is de provincie zich bewust van het feit dat goed en juist opgeleid personeel belangrijk is voor ondernemers. Via een scholingsscan kan een ondernemer zien of medewerkers beschikken over de juiste scholing. Hierbij neemt de provincie een deel van deze kosten op zich. Dit is slechts één voorbeeld van de goede samenwerkingen tussen provincie, bedrijven en scholen. Internationaal gezien ondersteunt Flevoland ondernemers door zowel regionale samenwerkingsverbanden als Europese programma’s.

Kom in contact 

Zet jij de stap om over te gaan tot een bedrijf kopen? Dan kan je veel zaken zelf oppakken. Maar, wij snappen als geen ander dat je ook tegen vragen aanloopt. En dan staan wij graag voor je klaar. Geheel vrijblijvend kan je een kennismakingsgesprek inplannen. Hierin bespreken we je situatie en bieden wij je de nodige handvaten