Menu

Profiel nr. 72716

Speelgoedwinkel met groeipotentie in Midden Nederland

09/12/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Gelderland

Ook interessant voor

Utrecht

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

0 - 100.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het bedrijf is aan de volgende fase toe, namelijk het uitbouwen tot een volwassen organisatie. De winkel is in 2016 gestart als investereingsproject in een eigen pand. De winkel is niet aangesloten bij ketens en opereert zelfstandig. Er zijn goede contacten met diverse leveranciers / groothandels en vanwege het soort product is het eenvoudig om aan de producten te komen.

De winkel is gevestigd aan een drukke winkelstraat, naast grote landelijke ketens die als publiekstrekkers werken. Het is in een groeiende plaats en gemeente. De vooruitzichten voor de toekomst zijn goed. Ook is er sprake van een ondernemende ondernemersvereniging die periodiek mooie activiteiten organiseert.

Het bedrijf heeft een goede klantrelatie opgebouwd met de lokale bevolking. 

De reden om de winkel over te doen is vanwege andere activiteiten van de ondernemer.


Activiteiten van het bedrijf

De winkel is toe om een volgende stap te maken. De activiteiten richten zich op het verkopen van speelgoed op een primaire doelgroep van 0 tot 12 jaar. Als secundaire doelgroep zijn ook ouderen te beschouwen die leuke vrijetijdsbesteding zoeken in hobbymatig en spellen.

De winkel heeft veel groeipotentieel. Dit kan zijn door zich aan te sluiten bij een keten en een zeer actieve benadering met klantbestand te ontwikkelen. Ook aan een actievere benadering met de klanten door marketing. Ook valt te denken aan uitbreiding van het assortiment met bijvoorbeeld (school)tassen, cadeauartikelen, sport,  boeken. Maar denk ook aan het vullen van een webshop.

 


Onderscheidend vermogen

Het betreft een meer traditionelere speelgoedwinkel. Er is minder de focus op multimedia. Dit kunnen diverse concurrenten veel beter. Daarnaast is de plaats wat meer behoudend van aard en deze heeft meer behoefte aan gedegen speelgoed. 

Het onderscheidend vermogen ten opzichte van concurrentie is door een breder en dieper assortiment aan te bieden aan de klanten. Ook is het een royale winkelruimte waarbij veel ruimte is voor doorloop. Klanten met kinderwagens of andere voertuigen kunnen met gemak door de winkel heen.

De winkelruimte heeft een moderne en rustige uitstraling. Het inventaris is in 2016 nieuw aangeschaft, denk hierbij aan stellingen en verlichting. Ook zijn er mooie meubels in de winkel zelf.


Overig

De winkel is momenteel zelfstandig, maar het staat de koper vrij om zich aan te sluiten bij een landelijke keten. Er zijn geen grote of langdurige contracten actief in de organisatie, de nieuwe ondernemer kan zelf snel starten zonder grote verplichtingen.

De winkel wordt compleet aangeboden met de gehele inventaris en inrichting, hetgeen betekent meubels, stellingen, vloer e.d. De rechtspersoon zelf blijft eigendom van de verkoper. Tevens bestaat de mogelijkheid om de voorraad tegen een nader te bepalen bedrag over te nemen. De organisatie zal doordraaien in het huidige pand, waarbij de verkoper enkel als verhuurder zal optreden.

De verkoper zal zich inzetten voor een geruisloze overname en gedegen introductie bij diverse leveranciers. Ook is het mogelijk dat de verkoper tijdelijk meedraait ten tijde van de overgang.