Menu

Profiel nr. 72567

Unieke hotelontwikkeling Aalten, Achterhoek

04/11/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Gelderland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Hotels

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

1.000.000 - 2.500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

In deze toeristisch zeer aantrekkelijke regio, bieden wij namens onze opdrachtgever een uniek en authentiek object te koop aan. Het betreft een in het oog springend pand, gelegen aan de markt, tegenover de Oude Helenakerk, in het centrum van Aalten.  Een eerder door ons kantoor uitgevoerd marktonderzoek wijst uit dat de locatie bij uitstek geschikt is voor de exploitatie van een hotel-garni. Impressie-tekeningen, alsmede de benodigde vergunningen en een zeer coöperatieve en welwillende gemeente, zijn de ideale uitgangspunten voor een spoedige en voortvarende herontwikkeling.


Activiteiten van het bedrijf

De huidige vraagprijs is gebaseerd op het uitgangspunt dat de eigenaar in het object woonachtig blijft. Hetzij in de huidige woning, hetzij in een nieuw te realiseren appartement. In de huidige opzet wordt uitgegaan van de exploitatie van een middenklasse-plus hotel met circa 20 hotelkamers. Daarnaast is er ruimte voor een ontbijtruimte, receptie en diverse opslag- en dienstruimten. Aankoop van het gehele pand en derhalve een uitbreiding van het aantal kamers, behoort evenwel tot de mogelijkheden.


Onderscheidend vermogen

Naast de vele (buitenlandse) toeristen die jaarlijks de Achterhoek bezoeken, heeft de zakelijke markt in de regio ook behoefte aan extra hotelaccommodatie. Bedrijven in Aalten brengen momenteel zakelijke relaties onder bij hotels in de regio (Arnhem, Winterswijk). Op dit moment is er geen hotel in Aalten aanwezig.


Overig

Exploitatie mogelijkheden: Hotel-garni, hotel-restaurant, terras. Aantal kamers: circa 20. Bestemming: Bestemmingsplan Kern Aalten 2011. De bestemming betreft centrum- Kernwinkelgebied. Binnen deze bestemming is een hotelaccommodatie toegestaan. Het object valt onder het beschermd dorpsgezicht. Vergunningen: De benodigde vergunningen voor de herontwikkeling en bouw van een hotel zijn reeds in bezit van onze opdrachtgever. Bijzonderheden: De gemeente Aalten heeft reeds uitgesproken mee te willen werken aan de ontwikkeling van een hotel op deze locatie, daar zij de meerwaarde van een hotel in de gemeente ziet. Vraagprijs: € 695.000,= k.k. Het betreft de vraagprijs van het object in de huidige staat.


Afbeeldingen