Menu

Profiel nr. 72473

Moderne zonnestudio met specialismen voor persoonlijke verzorging

14/10/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

0 - 100.000

Indicatie overnamebedrag

0 - 100.000

Resultaat voor belasting

0 - 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming (v.o.f.) is een bedrijf dat enkele jaren geleden opgestart is. De gehuurde locatie is daartoe professioneel verbouwd en ingericht. Er zijn 8 aparte cabines in de bedrijfsruimte ondergebracht waarin verschillende typen zonnebanken staan.

Het personeel heeft flexibele arbeidsovereenkomsten.  Er is echter geen verplichting om het personeel mee over te nemen.


Activiteiten van het bedrijf

Er worden zowel abonnementen, voordeelkaarten als losse bruinings behandelingen verkocht. Daarnaast worden ontharingsbehandelingen met IPL apparatuur, lipolaser en tandenbleken aangeboden op het gebied van persoonlijke verzorging.


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf heeft een professionele en moderne uitstraling. Daarbij is het complementaire aanbod van verschillende, op het uiterlijk gerichte soorten dienstverlening een ideale combinatie.

Het gaat om een activa transactie, waarbij de volledige inrichting, de zonnecabines, de zonnebanken, de IPL-, lipo- en tandenbleekapparatuur worden verkocht. Het gaat hier om een relatief recente, oorspronkelijke investering van ongeveer € 200.000,-, waarbij de gevraagde overnameprijs slechts een fractie van dit bedrag is.

De locatie (huur) is niet noodzakelijkerwijs over te nemen, maar kan zeer interessant zijn gezien de investeringen die hierin de afgelopen jaren zijn gedaan. Het bedrijf is gelegen in Centraal Zuid Limburg en huurt de vestigingslocatie.  


Overig

De omzet is gezien het relatief korte bestaan van de onderneming nog in ontwikkeling en bedraagt  € 50.000,-.

De motivatie om de onderneming te verkopen is gelegen in het feit dat de hoofdactiviteiten van de ondernemers alle aandacht nodig hebben en een enorme groei doormaken. Deze onderneming zou veel beter tot zijn recht komen onder de leiding van een ondernemer die voldoende focus heeft op een verdere ontwikkeling. De huidige eigenaren komen hier in onvoldoende mate toe en willen de onderneming daarom graag overdragen. De onderneming is bijvoorbeeld geschikt voor een strategische partij die een uitbreiding van locaties nastreeft, of voor een ondernemer/ster die vanuit de reeds gelegde basis verder wil bouwen aan het concept.


Afbeeldingen