Menu

Profiel nr. 72415

Kunststof producent / Specialistische topspeler

08/10/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Kunststof- en rubberverwerkende industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

2.500.000 - 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

2.500.000 - 5.000.000

Resultaat voor belasting

1.000.000 - 2.500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Dit bedrijf legt zich al meer dan 12 jaar toe op een specialistische applicaties in zowel de particuliere als de zakelijke markt en is zowel rendabel als solvabel. De ondernemer zoekt vanwege een gebrek aan opvolding, een MBI partner als mede eigenaar voor het exploiteren van dit bedrijf in kunststoffen. Na een inwerkperiode is tevens een algehele overname bespreekbaar. De eigenaar is namelijk bereid enige tijd aan te blijven (evt. via loondienst na een volledige overname).


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming heeft zich volledig gespecialiseerd in het leveren en aanbrengen van duurzame synthetische toepassingen. Het bedrijf beschikt over een 2000 m2 bedrijfsgebouw waar materialen liggen opgeslagen en operaties worden voorbereid. Tevens bevindt zich boven het luxe kantoor en is er een mooie aangelegen showroom. Het bedrijf is gelegen op een mooie strategische locatie vlakbij de Rijksweg.De onderneming beschikt over vakkundig personeel (10 fte) met een stabiele bezettingsgraad.


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf is actief op zowel de zakelijke als de particulieren markt. En niet zonder enig succes want het beschikt over vele tevreden klanten die graag terugkomen of de onderneming juist weer aan anderen aanbevelen. De onderneming is zakelijk onder andere actief bij productielocaties, metaalnijverheid, chemische industrie, grafische industrie, detailhandel, groothandel, zakelijke dienstverlening, horeca, automobielsector, leisure... etc.


Overig

Een mooie kans voor een MBI parner die naast consolideren, zich op expansie wil richten. Er zijn namelijk diverse expansiemogelijkheden. Voor de MBI partner is een eigen inbreng van 100.000 euro gewenst. Dit bedrijf leent zich tevens uitstekend voor een strategische partij omdat het al zolang in de markt is en een zeer ruim klantenbestand heeft met vaste grote en kleinere trouwe opdrachtgevers. De ondernemer heeft tot doel om na de overrname zijn inkomsten te halen uit de verhuur van het bedrijfspand.