Menu

Profiel nr. 68036

Optiek in een grote stad in de provincie Gelderland met mogelijkheden

04/06/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Oost-Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Opticien

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

250.000 - 500.000

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

0 - 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd wordt er een optiek aangeboden in een van de grote steden in de provincie Gelderland (inwoneraantal > 150.000). De optiek is gevestigd in een wijk met > 15.000 inwoners en is afgebakend door water en wegen. Het opereert onder eigen naam vanaf 1984 en vanaf 2012 op de huidige locatie met voldoende parkeergelegenheid nabij een winkelcentrum. Bij de overname zijn de volgende zaken inbegrepen:

  • Voorraad
  • Winkelinrichting
  • Specialistische apparatuur oogzorg
  •  Lange termijnverplichtingen zoals personeel en huur van de winkel  met naastgelegen appartement.

Activiteiten van het bedrijf

De activiteiten bestaat uit de zorg voor het oog. Voor het verrichten van metingen beschikt men over twee ruime oogmeetkamers. Naast brillen is er uiteraard ook een aanbod in contactlenzen (ca. 30% van de omzet). Daarnaast heeft men nog een klein assortiment verrekijkers, zwitserse zakmessen, kwaliteit scharen, horloges met verwisselbare bandjes, barometers en etuis voor brillen en contactlenzen. Naast beide eigenaren is er 1 personeellid in dienst. Het huurcontract van de winkel en naastgelegen appartement loopt op 30 november 2021 af.      


Onderscheidend vermogen

Groeimogelijkheden zijn aanwezig. De winkel is zeer ruim van opzet. Er is een aprate afdeling voor kinderbrillen maar een combinatie met andere activiteiten is mogelijk. Je kunt hierbij denken aan een combinatie met oorzorg, een pasfotoservice of andere passende activiteiten. Op dit moment is er geen winkelopenstelling op de maandag, koopavonden en zon- en feestdagen. Er wordt beperkt gebruik gemaakt van social media marketing


Overig

De verkoper is bereid om zorgvuldig over te dragen. Na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring is er een informatiememorandum beschikbaar.