Menu

Profiel nr. 67574

Webshops in beveiligingsartikelen - Magento 2.3 Multistore met 4 webshops

10/12/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Webwinkel

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

250.000 - 500.000

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

0 - 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Beschrijving
In 2012 is de onderneming gestart. Op dat moment was er een ware inbraakgolf in Nederland aan de gang, echter de consument kon hier geen passende beveiliging voor kopen omdat deze in de bouwmarkten en de ijzerwaren vakhandel nog niet verkrijgbaar waren.

Huidige situatie
In de jaren die volgden is het bedrijf flink uitgegroeid tot een volwaardig beveiligingsbedrijf waarbij het belangrijkste verkoopkanaal de verkoop via de internetwebshops is aan vooral particulieren in Nederland en Vlaanderen.

Juridische structuur en eigendomsverhoudingen
De onderneming is een Besloten Vennootschap. De eigenaar geeft de voorkeur aan een activatransactie waarbij de handelsactiviteiten worden overgenomen inclusief het webshop platform en eventueel de resterende voorraad.

Visie
De visie van de onderneming is hoogwaardige beveiligingsoplossingen bereikbaar maken voor de consument, welke veelal alleen via de professionele groothandel verkrijgbaar is.


Activiteiten van het bedrijf

Beschrijving van de activiteiten
De onderneming verkoopt mechanische beveiligingsoplossingen voor woonhuizen en bedrijfspanden, al dan niet op verzoek van de consument volgens de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Beschrijving van de producten
De producten die de onderneming verkoopt zijn onder andere cilindersloten, sluitsystemen, deurbeveiliging, raambeveiliging, kluizen, binnendeurbeslag, schuifdeursystemen.

Beschrijving van de markten en klanten
• De klanten zijn 90% particulieren en 10% zakelijke klanten.
• De klanten kopen de producten bij de onderneming via internet, telefoon en e-mail.
• De klanten zijn vooral woonachtig in heel Nederland en Vlaamstalig België.

Beschrijving van de activa
De activa bestaat uit een Magento 2.3 multistore webshop platform, volledig ingericht en up-to-date. Aan het platform zijn 4 websites gekoppeld met voor de consument duidelijk herkenbare handelsnamen. Op het platform 11.500 producten. 


Onderscheidend vermogen

Marktontwikkelingen, sterkte- en zwakte analyse
In de markt is een positieve ontwikkeling dat een consument steeds meer zelf op zoek gaat naar mooie beveiliging voor zijn of haar woonhuis. In combinatie met alle informatie die op internet beschikbaar is, met alle instructievideo’s etc. kan de consument heel veel zelf en is er nog steeds een groeiende vraag. Door uitbreiding van het product- en dienstenpakket zou deze vraag nog verder vergroot kunnen worden.

Sterkte
• Online webshop platform op de allernieuwste versie van Magento (2.3);
• Ruim 11.500 actuele producten in de webshop database;
• Een platform met nu 4 webshops en wat eenvoudig uit te breiden is naar nog meer webshops en andere productgroepen;
• Het bedrijf is niet locatie gebonden. Naar schatting minder dan 1% van de klanten komt uit de huidige vestigingsplaats.

Kansen
• Installatie van beveiligingsoplossingen;
• Elektronische beveiliging (alarm installaties);
• Camera beveiliging;
• Smart producten (via app/smart phone);
• Beveiliging voor bedrijven;
• Een winkel/showroom locatie;
• (Elektronische)sluitsystemen;
• Uitbreiding naar andere landen in Europa;
• Andere productgroepen op dit platform;
• Andere verkoopkanalen koppelen aan het platform zoals Bol.com,
Beslist.nl, Fonq.nl, Marktplaats.nl, Amazon.com etc.


Overig

Overig
Naast de bestaande producten die reeds in de shop aanwezig zijn, leent de shop zich ook uitstekend om andere producten en/of productgroepen te verkopen. Dit kan via een van de 4 bestaande webshops welke aan het platform gekoppeld zijn, maar uiteraard kunnen er ook eenvoudig nieuwe webshops toegevoegd worden.

Toekomstverwachtingen
Ondanks dat het aantal woninginbraken sinds 2012 is afgenomen, wordt er nog altijd elke 10 minuten een woninginbraak gepleegd en is het aantal woningen in Nederland dat goed beveiligd is nog altijd minder dan de helft. Consumenten zijn zich meer en meer bewust van het nut van een goede woningbeveiliging en zullen daar in de komende jaren onverminderd in blijven investeren. Landelijke initiatieven als de “nationale inbraakpreventieweken” en reclame spots op radio en TV met “Harm Alarm” en “maak het ze niet te makkelijk” helpen hier goed aan mee.

Met een strategische koper, welke een bedrijf heeft in de beveiliging of ecommerce en op zoek is naar uitbreiding van het bedrijf, zal het bedrijf snel verder groeien. De groei die in 2018 gestagneerd is, zal weer snel ombuigen naar verdere groei.
Die groei zal nog sterker worden wanneer ook gebruik gemaakt gaat worden van externe verkoopplatformen als BOL.COM, Beslist.nl, Fonq.nl, Marktplaats, Amazon.com etc. Het webshopplatform is hier volledig op voorbereid en kan zo gekoppeld worden aan deze verkoopplatformen.

De reden van verkoop is dat de onderneming toe is aan de volgende stap om de bestaande en nieuwe klanten nog beter te kunnen bedienen.