Menu

Profiel nr. 67237

Staalconstructiebedrijf

11/03/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Metaalproducentenindustrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

1.000.000 - 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

1.000.000 - 2.500.000

Resultaat voor belasting

250.000 - 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Dit staalbedrijf heeft zijn sporen verdient in de staalconstructie waarbij een diversiteit aan opdrachten kunnen worden uitgevoerd. Het bedrijf heeft een gevestigde naam en heeft zich door de jaren heen bewezen door tal van projecten positief af te ronden. 
Hierdoor zijn niet alleen een grote lijst met veel grote klanten en middelgrote klanten in het klantenbestand aanwezig maar ook levering aan kleinere bedrijven. 
Op diverse vlakken is het mogelijk om nog verder uit te breiden.  
Het bedrijf heeft een stabiel personeelsbestand met veel vaste en geschoolde arbeidskrachten. 
Dit draagt bij tot een zeer goede werksfeer. Projecten kunnen in een razend tempo worden klaargespeeld zonder daarbij de kwaliteit niet uit het oog te verliezen. 
De eigenaar heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en wil aanblijven zolang dit noodzakelijk is.  


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf levert al meer dan dertig jaar aan zijn trouwe klanten. Hierdoor is een stabiele omzet gewaarborgd. Op diverse vlakken is het mogelijk  om  nog meer te uitbreiden. Alle machines zijn up to date. De aanwezige know how (opgedaan uit jarenlange ervaringen) van het personeel en eigenaar biedt dit bedrijf ongekende mogelijkheden.  

 


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf beschikt over een groot en divers klantenbestand. Hierdoor is het niet afhankelijk van een aantal grote klanten. Projecten worden toegepast en geleverd in diverse markten. Denk hierbij aan de offshore, agrarische, automotive, kranensector, transportwereld en opslagmarkt. Een sterk punt van dit bedrijf is een professioneel en ongedwongen werksfeer met voldoende capaciteiten in een vlakke organisatie. Het bedrijf leent zich uitstekend voor een strategische overname en ook een overname van een kandidaat met een kennis van deze markt.   


Overig

Ik zoek naar een overname kandidaat die kwaliteit van het af te leveren product hoog in het vaandel heeft staan en dit bedrijf verder kan uitbreiden en op sommige vlakken meerwaarde kan geven. Een ondernemer met commerciële- en technische vaardigheden heeft onze voorkeur. Het bedrijf leent zich ook uitstekend voor een overname voor een strategische partij of een startende ondernemer. 
Eigen vermogen van koper bij aandelen overdracht ligt tussen de 200 en 400K. Bij interesse nodigen wij u graag uit voor een afspraak over de mogelijkheden om dit unieke en solvabele bedrijf voort te zetten en uit te breiden.