Profiel nr. 65876

Maatwerksoftware en webdevelopment bedrijf met aansprekende klanten

30/04/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Friesland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Internetbedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiƫle informatie

Omzet indicatie

500.000 - 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Na 10 jaar heel hard werken, aan de opbouw van de onderneming, ben ik opzoek naar een andere invulling van mijn werkzame leven. De onderneming heeft een ander soort leider nodig na de groei van het afgelopen jaar. De overname behelst een aandelen overdracht, inventaris, onderhanden werk, debiteuren, crediteuren en alle overige verplichtingen.


Activiteiten van het bedrijf

Ontwikkeling van maatwerksoftware (Web based) en hoogwaardige websites. Er is een team met gemotiveerde medewerkers die wordt aangevuld met ZZP'ers. Er is een klantenbestand met aansprekende en landelijk bekende klanten maar ook de familiebedrijven zijn goed vertegenwoordigd.


Onderscheidend vermogen

Tot nu toe is er geen koude acquisitie gepleegd en komen alle klanten uit mond-tot-mond reclame en via de website. Er zijn voor een actieve ondernemer dus nog erg veel kansen. De keuze om te groeien in 2017 heeft voor een compensabel verlies gezorgd. Inmiddels zijn de kosten genomen en worden er zwarte cijfers gedraaid.


Overig

Na de verkoop ben ik bereid om een aantal uren per week, voor maximaal 1 jaar, mee te werken om de overgang soepel te laten verlopen.