Profiel nr. 65630

Winstgevende winkel in grootste plezierhaven IJsselmeer

27/04/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

250.000 - 500.000

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

0 - 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Beschrijving Betreft een havenwinkel gevestigd in toeristisch centrum in de kop van Noord-Holland. Gelegen in grootste plezierhaven van het IJsselmeer(18.000 boten meren hier aan tijdens het seizoen). De havenwinkel bestaat al ruim 20 jaar.


Activiteiten van het bedrijf

Het brede (watersport gerelateerde) assortiment bestaat uit food- en non-food producten, waarbij het bake off assortiment een belangrijke omzetmaker is. De internationale klantenkring is bijna altijd in vakantiestemming. Het seizoen vindt plaats van april t/m oktober. De onderneming is buiten het seizoen gesloten. Dit betekent dat er in slechts 7 maanden een gezond rendement wordt gerealiseerd.


Onderscheidend vermogen

De locatie is uniek te noemen vanwege het ontbreken van directe concurrenten en de ligging in besloten haven. De havenwinkel ligt direct aan de kop van de steigers, zonder tussenkomst van straat / andere gebouwen.


Overig

Bijzonderheden De havenwinkel is volledig ingericht met o.a. compleet winkelinterieur, koelwanden/vitrines, twee professionele bake-off ovens, Zumex sinaasappelpers, verlichting, walk-in koelkast en vriezer, twee scan kassasystemen + pinapparaten, ingebouwd airco systeem. Beveiligingssysteem + camerasysteem, magazijnstellingen, website, etc.). “Going concern”. Klaar om over te nemen. Kerncijfers Omzet en winst zijn stabiel te noemen en worden eigenlijk slechts beinvloed door weersomstandigheden. De winsten over de afgelopen jaren varieren van € 45.000,- tot € 65.000,- per seizoen (Ebitda/kasstroom). Vele toeristen, en trouwe vaste klanten. De exploitatie wordt verkocht. Pand Winkelpand van 165 m2 wordt gehuurd. Personeel Geen personele verplichtingen. Er wordt uitsluitend gewerkt met nul uren contracten. Reden voor verkoop De huidige ondernemer wil meer tijd gaan besteden aan andere (zakelijke) activiteiten.

Vraagprijs voor deze onderneming: € 150.000,- voor de inventaris en de goodwill. De voorraad wordt verder gewaardeerd tegen inkoopwaarde.