Profiel nr. 65176

Lifestyle IT-platform zoekt mede-ondernemer

09/05/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

ICT dienstverlening

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

0 - 100.000

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

0 - 100.000


Activiteiten van het bedrijf

Platform

Een lifestyle platform dat gebruikers een persoonlijk dashboard biedt inzake persoonlijke gezondheid op basis van verzamelde data via verschillende soorten en merken wearables en semi-medical devices op het gebied van sport, gezondheid en wellness.

Gebruikers

Voor individuen is het een aantrekkelijke tool, omdat alle data en statistieken gegenereerd door wearables inzichtelijk in één app te vinden zijn. Zo is men beter in staat zijn of haar eigen gezondheid te monitoren. Het is maatschappelijk relevant om te bevorderen dat individuen preventief kiezen voor beweging. Voor werkgevers is dit interessant aangezien meer beweging leidt tot een hogere output en minder verzuim. Het platform dient als brug tussen de aanbieder en de persoonlijke gebruiker.

Business Model

Het business model is dat het platform op licentiebasis (abonnementen) aangeboden wordt aan professionele ondernemingen en begeleiders/therapeuten die zich bezighouden met corporate wellness, gezondheid, sport, wellness, verzekeraars en wetenschappelijk onderzoek. Het platform kan eveneens als private label licentie geleverd worden. Door een beter inzicht in de ontwikkeling van de gezondheid van haar leden, kunnen deze professionele partijen hun adviezen, diensten, tips en aanbiedingen beter afstemmen op de behoeften van elk aangesloten individu. Daarmee creëren zij een aanvullend verdien mechanisme. Een beter inzicht in de levensstijl van gebruikers biedt aanvullende omzetkansen door samenwerkingen aan te gaan met bijvoorbeeld supermarkten en device makers. De markt waarop het platform is gericht betreft in eerste instantie Nederland, België en Engeland. Recent is het platform live gegaan. De belangstelling van potentiële afnemers is er, het is nu zaak de eerste partnerships te sluiten.


Overig

De kandidaat is een energieke, commercieel onderlegde ondernemer met gevoel voor IT en kennis van- en affiniteit met bewegingswetenschappen. Kandidaat is in staat de onderneming uit te bouwen naar de volgende fase. Wanneer de samenwerking naar tevredenheid bevalt, is het de bedoeling dat de kandidaat op afzienbare termijn de CEO en het gezicht van de onderneming wordt.

Kenmerken:

  • Affiniteit met IT. •
  • Een gezondheid-gerelateerde opleiding is een pré, affiniteit een vereiste. •
  • Commercieel vaardig. In het bezit van een netwerk, dan wel in staat snel een netwerk op te bouwen. •
  • Feeling met de maatschappelijke uitdagingen inzake bewegen en voeding. •
  • Hoog energieniveau. •
  • Zelf mee-investeren van tijd en geld is een vereiste.
Voor de verdere uitbouw van de organisatie is er een kapitaalbehoefte van ca. € 150.000. De kapitaalinbreng is benodigd ten behoeve van het aannemen van twee developers, invulling van parttime communicatie en het organiseren van sales. In eerste aanleg zal er geen tot zeer beperkte mogelijkheid zijn tot salariëring en wordt ondernemersinbreng dienaangaand verwacht. Het te verkrijgen aandelenbelang bij aanvang zal een minderheidsbelang zijn en afhankelijk zijn van de mogelijkheid om zelf mee te investeren. Een groeipad is in gezamenlijk overleg te bepalen.