Profiel nr. 64924

Hoogwaardige damesmodezaak (regio Haarlem)

19/10/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Dames- en herenmode

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiƫle informatie

Omzet indicatie

250.000 - 500.000

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond
Ter overname aangeboden: Deze hoogwaardige modezaak, cq. fashion boutique, is medio 2005 (als tweede vestiging) geopend en heeft sindsdien steeds een gezonde omzet en winst gerealiseerd. Het omzetniveau in 2016 lag op ca. € 430K (excl. BTW). De omzetpotentie van de locatie ligt (bij extra aandacht) een stuk hoger.

Activiteiten van het bedrijf
De winkel biedt exclusieve dameskleding en fashionable accessoires van toonaangevende merken aan. Ook is er sprake van een eigen collectie. Het (deels vaste) klantenbestand bevindt zich met name in en om de vestigingsplaats en kenmerkt zich door een wat ruimer dan gemiddeld bestedingspatroon. Reden verkoop: De onderneming wordt aangeboden vanwege het voornemen van de eigenaar om zich te richten op de andere vestigingen en online activiteiten. De eigenaar is bereid om de kopende partij (indien gewenst) in te werken. De eigenaar is bereid om de kopende partij (indien gewenst) in te werken. Overigens wordt de handelsnaam van de onderneming niet overgedragen.

Onderscheidend vermogen
Locatie / OG: De luxe ingerichte winkel (met een bruto vloeroppervlak van ca. 200m2) is gevestigd in een representatief huurpand in een attractieve winkelstraat in het centrum van een bekende plaats in de regio Haarlem. Het huidige huurcontract loopt nog tot juli 2018, waarna het contract kan worden voortgezet voor een periode van vijf jaar.

Overig
Organisatie: Binnen de gehele organisatie zijn diverse medewerkers in loondienst werkzaam. Echter, de (parttime) arbeidscontracten van slechts twee personeelsleden, die werkzaam zijn in de winkel, dienen overgenomen te worden. Transactie: Aangezien de onderneming vanuit een besloten vennootschap wordt geëxploiteerd, heeft een aandelentransactie de voorkeur. Gezien de mogelijkheden van de winkel heeft overdracht aan een strategische partij in eerste instantie de voorkeur. De overnamesom heeft betrekking op het (beperkte) eigen vermogen van de BV, vermeerderd met een stille reserve (ten aanzien van de inrichting cq. inventaris), een bedrag aan goodwill (gebaseerd op de winstgevendheid) en indien gewenst ook nader te bepalen voorraden. Uitgebreide informatie over de onderneming is op basis van een Geheimhoudingsverklaring beschikbaar

Afbeeldingen