Profiel nr. 64913

Groothandel horeca-producten

04/05/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Groothandel in consumentengoederen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

2.500.000 - 5.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf

Het betreft een gerenommeerde groothandel in vleesspecialiteiten (beroemd om de kwaliteit!) en (bijna) alle andere horecaspecialiteiten van frites en frituurvet tot aan tandenstokers toe. Het bedrijf bestaat al ca. 30 jaar. De dagverse vleesproducten worden in de eigen verwerkruimtes bereid. De producten worden in gekoelde staat afgeleverd. De hoge servicegraad en uitstekende kwaliteit tegen betaalbare prijzen leveren een hoge score bij klanttevredenheidsonderzoeken. Er is dan ook een grote vaste klantenkring van restauranthouders.


Overig

De 2 panden (productie en magazijn/distributie) van waaruit de werkzaamheden plaatsvinden, worden gehuurd en zijn centraal in het werkgebied gelegen.

Het bedrijf realiseert een omzet van > € 8.000.000 per jaar met een brutomarge van ca. 20% en een bedrijfsresultaat van ca. 5%. De vraagprijs voor 100% van de aandelen is vastgesteld op € 3 miljoen, zijnde de intrinsieke waarde van de onderneming en een goodwill bedrag. Dit goodwill-deel in de koopsom is gebaseerd op de naamsbekendheid, het trouwe klantenbestand, het team van medewerkers en het rendement. Een geïnteresseerde koper zal bij een bancaire financiering rekening moeten houden met een “eigen” inbreng van minimaal 25 tot 30%. Er wordt een goede inwerk- en overdrachtsperiode geboden.

Een echt horeca groothandelsbedrijf met expansiekansen, een goed team medewerkers en grote naamsbekendheid voor een redelijke overnameprijs. Kan geschikt zijn voor een MBI-er (met financiële middelen), maar zeker ook voor een strategische koper om zijn/haar positie in de markt te vergroten en synergie voordelen te behalen. Kennis van de horeca-markt is een groot voordeel. Het bedrijf is eigenlijk niet geschikt voor “een financiële koper”.