Profiel nr. 64904

Fabrikant/groothandel in zware vervoersmiddelen

16/02/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

1.000.000 - 2.500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf

De firma is ontwerper, fabrikant en groothandel in kwalitatief hoogwaardige zware vervoersmiddelen. Met een kleine en flexibele organisatie is zij uitdrukkelijk aanwezig in haar nichemarkt. Dankzij haar technische know-how, de beheersing van het productieproces en de competitieve kwaliteitsproducten is de onderneming een gewaardeerde partner voor haar klanten. De onderneming, gevestigd onder de Randstad, bestaat al enkele decennia en richt zich voornamelijk op de Benelux markt. Kwaliteit, service en aanpassing aan de behoefte van de klant zijn de drivers van de firma.

Sinds 2014 groeit de omzet jaarlijks met meer dan 40%. De omzet in 2016 bedraagt ca. € 5 miljoen met een EBIT van ca. 7%. De uitstekende reputatie, de ambitieuze organisatie en reële exportmogelijkheden, geven een nieuwe eigenaar ruime kansen om tot verdere groei van de omzet en de winst te komen.


Overig

Er zal sprake zijn van een activatransactie. De vraagprijs voor de activa inclusief de goodwill van deze onderneming bedraagt € 1.850.000,-. Om een soepele financiering mogelijk te maken, dient een koper over minimaal € 500.000 eigen middelen te kunnen beschikken. Een ideale mogelijkheid voor een strategische koper, die zijn productaanbod en concurrentiepositie wil versterken. Een buitenkans voor een internationaal en commercieel georiënteerde ondernemer (MBI-er) met affiniteit voor technische kwaliteitsproducten (mits voldoende eigen middelen).