Goed renderend industrieel reparatiebedrijf

Limburg

Algemene informatie

Branche:
Industrie

Rechtsvorm:
B.V.

Soort bedrijf:
Metaalproductenindustrie

Transactievorm:
Aandelentransactie


Financiƫle informatie

Omzet indicatie:
1.000.000 - 2.500.000

Resultaat voor belasting:
Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag:
1.000.000 - 2.500.000

Aantal medewerkers (in FTE):
10 - 25


Bedrijfshistorie / achtergrond
Het bedrijf bestaat sinds 1963 en is in 1997 overgenomen door de huidige eigenaar. In haar langjarig bestaan heeft de onderneming een zeer goede naamsbekendheid opgebouwd.

Activiteiten van het bedrijf
Onderneming die actief is als reparatiebedrijf voor de industrie en de toeleveringsbedrijven. Zij zorgt voor de reparatie van machineonderdelen en fabriceert nieuwe onderdelen als reparatie niet meer mogelijk is, volgens de specificaties en wensen van de opdrachtgever. Technieken die door de onderneming worden toegepast zijn o.a. autogeen draadspuiten, thermisch poederspuiten en HVOF-spuiten. D.m.v. CAD Cam software is de onderneming in staat om 3D vormen te draaien en te frezen.

Overig

Onder haar opdrachtgevers bevinden zich een aantal zeer gerenommeerde (beursgenoteerde) klanten. De onderneming is gehuisvest op een representatief bedrijventerrein, direct gelegen aan een knooppunt van autosnelwegen. Het pand wordt gehuurd van de houdstermaatschappij en bestaat uit een kantoorgedeelte, opslagruimte en grote werkplaats. Er is sprake van een stabiel omzetniveau met een prima rentabiliteit. De onderneming heeft een goed gevulde opdrachtenportefeuille. De onderneming kent een uitgebreide (vaste) klantenkring, bestaande uit ± 300 opdrachtgevers, waarvan ± 40 vaste opdrachtgevers. Het merendeel van deze opdrachtgevers komt uit Nederland, maar er worden ook klanten uit België en Duitsland bediend. De grootste opdrachtgevers leveren een omzetbijdrage van ± 15%, zodat sprake is van een goede risicospreiding. Naast de ondernemer zijn er thans 11 medewerkers in dienst. Het betreft een goed geoutilleerd en financieel erg gezond bedrijf. Ondernemer is bereid, indien gewenst, om nog een nader te bepalen periode de koper te blijven begeleiden.


 

Dit profiel is verkocht of niet meer actief.