Profiel nr. 64719

Gespecialiseerde uitgeverij

14/07/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Utrecht

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Uitgeverijen

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

1.000.000 - 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is een internationaal opererende uitgeverij met als specialisatie het uitgeven van agenda’s, back-to-school producten, kalenders en accessoires. Binnen Nederland is het bedrijf één van de grote spelers op het gebied van agenda’s en back-to-school producten. Buiten Nederland heeft het bedrijf zijn sporen verdiend met projecten in onder meer België, Duitsland en Canada. De agenda’s en BTS producten zijn gericht op een koopkrachtig schoolgaand publiek tussen de 11 en 18 jaar oud. Vaak wordt gewerkt met internationaal vermaarde merken, waarvan het bedrijf de licenties heeft verworven.

Naast schoolcollecties is het bedrijf evenzeer sterk in jaar producten, waaronder agenda’s, (verjaardag)kalenders, notebooks, adressenboekjes, correspondentiekaarten etc. Naast de reguliere school- en jaar collecties is het bedrijf ook actief in het concipiëren en realiseren van private label collecties voor grote ketens in Nederland, België en Canada. ‘Toon me je agenda en ik zeg je wie je bent’ is een adagium dat nog iedere dag zijn waarde bewijst. De digitalisering ten spijt zijn ook vandaag de dag de papieren agenda en de daarvan afgeleide papieren producten niet weg te denken.


Overig

De onderneming is goed winstgevend. Het bedrijf is uitstekend geschikt voor een MBI-kandidaat of een uitgeverij die hiermee haar assortiment aanvult en/of verbreedt. Wij lichten graag het profiel toe.