Profiel nr. 64703

Toonaangevende speler in zonnepanelen

10/02/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

2.500.000 - 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf
Profiel onderneming: Onze cliënt betreft een onderneming actief in verkoop en installatie van zonne-energiesystemen. De onderneming levert een totaalpakket van complete zonne-energiesystemen en service tegen een scherpe prijs. Het doel is om de klant volledig te ontzorgen: voor, tijdens en na de aankoop. De focus ligt hierbij met name op consumenten (B2C) en deze doelgroep weet de onderneming uitstekend te bereiken.

Onderscheidend vermogen
Kwaliteit, uitstekende service en persoonlijk advies zijn kernwaarden van de onderneming.

Overig

Voor de installatie worden externe installatieteams ingezet, die zijn voorzien van de juiste kwalificaties en certificeringen. De service bestaat uit deskundige advisering door ervaren medewerkers, hulp bij subsidieaanvragen en investeringsregelingen en nazorg in de vorm van een aantal optionele onderhoudspakketten. Acquisitie is vooral op online marketing gebaseerd, waarbij de onderneming beschikt over uitstekende domeinnamen met hoge bezoekersfrequenties. Daarnaast levert mond-op-mond reclame en uitbreiding van de bestaande systemen een belangrijk aandeel in de orders.

De DGA heeft de afgelopen jaren gebouwd aan een stevige basis voor de onderneming met een uitstekende marktpositie en een goed ingerichte interne organisatie. De onderneming is klaar voor de volgende fase en beschikt bovendien over een schaalbaar concept.

Marktontwikkeling: De markt voor zonne-energie vertoont al jaren een stijgende trend. Toenemend maatschappelijk bewustzijn en de daaruit voorvloeiende subsidieregelingen zorgen ervoor, dat de markt zich ook in de komende jaren kan blijven ontwikkelen. Samen met dalende prijzen zorgt dit bewustzijn voor een steeds groeiende doelgroep.

Voor de consument zijn kwaliteit, betaalbaarheid en veiligheid cruciaal. Juist hierin ligt de kracht en het onderscheidend vermogen van onze opdrachtgever, waardoor ook in de toekomst optimaal kan worden ingespeeld op deze ontwikkelingen.

Omvang onderneming:
- Reeds meer dan 25.000 systemen geplaatst

Locatie:
- West-Nederland

Aantal medewerkers:
- Circa 15 medewerkers, exclusief DGA