Profiel nr. 64642

Doorontwikkeling classic hiphop medium

07/11/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Webwinkel

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf

Onderneming is eigenaar van het meest succesvolle / meest bekende account op een bekend Social Media als het gaat om ‘klassieke’ hiphop (hiphop van ca. 1980 t/m 1999). Met ruim 100.000 volgers en snel groeiend, momenteel tussen de 10 en 15 duizend nieuwe volgers per maand en veel interactie is het account een autoriteit geworden. De tijd is nu om het potentieel te gaan benutten. Verder groeien en uitbreiden naar andere (internet)media. Onder andere een website moet de “outlet” worden waar inkomsten gegenereerd worden. Eerste verkoop is al via andere kanalen gerealiseerd. Door het al aanwezige grote bereik op een bekend Social Media kan direct veel traffic (en verkoop) worden gerealiseerd.

Onderneming bedient haar Social Media publiek op regelmatige basis met relevante content (muziek en andere info over hiphop uit de periode 1980 – 1999). Niemand doet dat op dezelfde manier (qua expertise, relevantie en consistentie) en daarom is niemand zo succesvol. Onderneming bindt een heel specifieke groep volgers aan zich, een gesegmenteerde doelgroep die zich naar verwachting uitstekend leent voor gerichte marketing en verkoop.


Overig

De ambitie is om de onderneming de absolute autoriteit over klassieke hiphop te maken op het hele internet – dus ook op andere Social Media en op een eigen website. De potentie is er om honderdduizenden mensen per dag mee te bereiken – hetgeen de onderneming een interessant vehicel maakt om substantiële advertentie - en andere inkomsten te genereren.

De gezochte financiering van 100K EUR wordt aangewend voor de ontwikkeling van website / platform / app (met daarachter een goed werkende database). De resterende financiering zal worden aangewend als werkkapitaal.