Profiel nr. 64578

Uitgifte van obligaties aanleg glasvezelnetwerk

15/04/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

1.000.000 - 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Interessante uitgifte van obligaties voor een aan te leggen glasvezelnetwerk in gemeente Venray en dorp Holthees. Middels het uitgeven van obligaties wil deze organisatie u.a. een deel van het benodigde eigen vermogen binnen halen. De financiering verder is rond. De coöperatie gaat dit onder andere doen door de uitgifte van obligaties voordat de aanleg van het glasvezelnetwerk kan beginnen. Inmiddels zijn diverse inschrijvingen ontvangen voor deze waardepapieren. GlaswebVenray is een zelfsturend burgerinitiatief van de dorps- en wijkraden uit de gemeente met een breed draagvlak. Voor de organisatie is een coöperatie opgericht, waarvan de klanten wonend of gevestigd in deze gemeente ook lid van kunnen worden. Qua aanpak is dit burgerinitiatief uniek binnen Nederland met sociaal maatschappelijk karakter. Momenteel is de uitrol van het glasvezelnetwerk volop in voorbereiding en zal eind dit jaar starten.


Activiteiten van het bedrijf

De investering bedraagt 10,5 miljoen in fase 1 van het project. Hiermee wordt in alle kerkdorpen van de gemeente Venray en dorp Holthees een glasvezelnetwerk uitgerold. Hierbij wordt glasvezel zowel binnen als buiten de bebouwde kom aangelegd zijnde witte en grijs-zwarte gebieden.


Onderscheidend vermogen

Kerngegevens: - Uitgifteprijs bedraagt nominale waarde van € 100 per obligatie (excl. 3% emissiekosten) - De vergoeding betreft 5% rente jaarlijks achteraf uitgekeerd - Uitgifte minimaal bedraagt 2.500 obligaties (€ 250.000) - Obligaties hebben een looptijd van 10 jaar - In totaal betreft dit gebied ruim 6.750 potentiele klantaansluitingen - Momenteel is reeds een uptake behaald van ruim 40% klanten


Overig

Gezocht: Investeerders die dit zelfsturend burgerinitiatief met sociaal maatschappelijk karakter willen ondersteunen door het kopen van obligaties. Voor meer informatie over de investeringsmogelijkheden vragen wij u te reageren op dit profiel. Wij zullen u dan van meer informatie zullen verstrekken. Informatiememorandum is beschikbaar, alsook de obligatievoorwaarden.