Profiel nr. 64397

Moderne uitgeverij en grafisch bedrijf in Zeeland

04/03/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Zeeland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiƫle informatie

Omzet indicatie

250.000 - 500.000

Indicatie overnamebedrag

500.000 - 1.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Het grafische bedrijf, gelegen in Zeeland, is sinds 1979 actief. Men beschikt over de modernste technieken waardoor men goede kwaliteit kan leveren en de productiesnelheid hoog ligt. Naast de 6 vennoten is er 1 FTE in vaste dienst en werkt incidenteel met oproepkrachten.


Activiteiten van het bedrijf

Netto jaaromzet in de afgelopen jaren: 2013 € 566 /k 2014 € 590 /k 2015 € 558 /k 2016 € 499 /k. Men is actief op het gebied van drukken van een zeer uiteenlopend assortiment aan drukwerk zoals diverse streekbladen, boeken, boekwerkjes, periodieken, handelsdrukwerk, familiedrukwerk en het maken van graveerwerk op diverse materialen. De laatste jaren zijn er in eigen beheer met succes ook diverse boeken uitgegeven.


Onderscheidend vermogen

Het betreft een van de weinige drukkerijen die de crisisjaren en de digitalisering van de markt goed hebben doorstaan door tijdig in te spelen op de markt en de aanschaf van de modernste machines. Dit samen met een trouw klantenbestand is er een prima basis om verder te kunnen groeien. Een gefaseerde overname, dan wel een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 1 of enkele van de huidige vennoten, na overname, behoort tot de mogelijkheden.


Overig

Overname bedraagt een activatransactie bestaande uit voorraad, machines en goodwill. Overname van het onroerend goed, bestaande uit 400 m2 bedrijfsruimte op begane grond en circa 180 m2 woonruimte op de 1ste verdieping, is tevens bespreekbaar. Pand is goed bereikbaar met een normale vrachtwagen. Er is een grote roldeur aan de achterkant van het pand aanwezig. Tevens beschikt de locatie over voldoende parkeergelegenheid aan voor- en achterkant. Pand is momenteel in eigendom van de eigenaren.