Profiel nr. 64368

Producent / leverancier zorghulpmiddelen

14/02/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Machine industrie

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

100.000 - 250.000

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

0 - 100.000


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is een in Zuid-West NL gevestigde BV, inmiddels ruim 20 jaar actief in het ontwikkelen, produceren en leveren van zorghulpmiddelen (apparaten) voor zorginstellingen (B2B), met name voor de ouderen en gehandicaptenzorg. Producten kunnen ook verkocht worden voor thuiszorg toepassingen. Ondanks concrete ideeën hierover is deze markt echter nog onontgonnen Inmiddels werden circa 500 eenheden verkocht.

Het klantenbestand omvat ruim 60 afnemers. Deze apparaten vallen overigens niet onder enig vergoedingenstelsel, dus de administratieve afhandeling is relatief eenvoudig.


Overig

De jaaromzet beweegt zich op een niveau van circa €200.000. Circa 80% van de omzet wordt gerealiseerd binnen Nederland. De overige 20% wordt geëxporteerd naar België. Jaar 2016 kenmerkte zich door een tijdelijk dip, samenhangende met persoonlijke omstandigheden. Per heden (begin februari 2017) tekent zich weer een positieve omzetontwikkeling af.

De productrange betreft standaard 3 producten voor een breed toepassingsgebied. Deze onderscheiden zich door uitstraling en kwaliteit en voldoen aan hoge eisen van ARBO, hygiëne en comfort voor de zorgbehoevenden. De verkoopprijs range is van €5.000 tot €12.000.

De onderdelenproductie (mechanische onderdelen en elektrische besturingen) wordt uitbesteed bij specialistische toeleveranciers. De producten worden in eigen montageruimte geassembleerd, getest en vrijgegeven. De installatie, garantie en service wordt in eigen beheer gedaan.

Een aantal groeimogelijkheden zijn echter onvoldoende benut. Er zijn goede kansen voor groei in NL en het verbeteren van de export in omringende EU landen.

De organisatie omvat 1 medewerker (DGA). Assemblage, installatie en service wordt (deels) uitbesteed aan een freelancer MBO. De personele betrokkenheid, motivatie en zelfstandigheid is groot.

De onderneming heeft een sterk imago. Kenmerkend zijn: goede producten (uitstraling en kwaliteit), klantgericht en een goede service.

De onderneming is gevestigd in een huurpand in westelijk Noord-Brabant. De bedrijfsruimte wordt gebruikt voor montage, magazijn en kantoor. De assemblage is overigens probleemloos te verplaatsen naar andere delen in het land. Relatie wil de onderneming verkopen om persoonlijke redenen (ondermeer: leeftijd).

De koopsom van de aandelen onderneming is €105.000 met een gegarandeerd vermogen van €30.000 voorraden. Kortom, €75.000 voor goodwill (productontwerp, technische tekeningen, inkoopspecificaties, etc.) en de (economische waarde) van gedane investeringen in productiemallen.