Profiel nr. 64355

Ingenieursbureau met veel jong talant

12/10/2016 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

500.000 - 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

500.000 - 1.000.000

Resultaat voor belasting

100.000 - 250.000


Activiteiten van het bedrijf

Betreft Adviesbureau voor de civiele bouwsector. Alle aandelen van de besloten vennootschap worden ter overname aangeboden. Reden verkoop
De onderneming is op zoek naar aansluiting bij een grotere marktpartij in verband met verdere uitbreiding van de dienstverlening en inzetbaarheid van het personeel.


Overig

 

Profiel onderneming
Een landelijk opererend, gespecialiseerd adviesbureau voor de civiele bouwsector. Zij werken veel voor aannemers en verzorgen met name de engineering voor infra-structurele (beton)constructies. Daarnaast is de onderneming actief in het verbreden van haar kennisgebied binnen het kader van de civiele-/inframarkt, ter complete-ring van haar diensten.

Werknemers
Binnen de onderneming zijn naast de 2 directieleden, 10 medewerkers werkzaam (9FTE).

Locatie
Midden Brabant en gevestigd in een huurpand Financiële gegevens

De omzet over 2015 bedroeg bijna € 900.000. Over 2016 zal de omzet lager uitkomen. Het resultaat voor belasting is gemiddeld over de laatste jaren € 80.000. Hierop zijn normalisaties uit hoofde van managementvergoeding en huisvesting nog mogelijk, waardoor het resultaat substantieel kan stijgen.

Opmerkingen
Het heeft de voorkeur van de directie dat de onderneming op de huidige locatie wordt voorgezet. Huurpand is van de beide DGA’s. Overnameprijs 75 % van de omzet. Moment van overname en/of samenwerking is bespreekbaar. De performance van de onderneming bevind zich momenteel in een periode van doorgroei naar aanvullende dienstverlening. Dit gaat enigszins ten koste van de huidige exploitatieresultaten. Overigens zijn de perspectieven voor 2017 goed. Wenst u meer informatie reageer en wij nemen contact met u op.