laatst bijgewerkt op: 23-06-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


SPECIAALZAAK IN O.A. LINGERIE

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
53093 03-11-2011 Detailhandel Non-Food Bodyfashion
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Zuid-Holland Activa / passiva transactie minder dan 5 (of niet van toepassing) 100 - 500
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 400.000 - € 500.000 Vertrouwelijk € 100.000 - € 150.000 Eenmanszaak

omschrijving

Gezocht: een enthousiaste lingerie-onderneemster!
Wij zijn op zoek naar een ondernemende vrouw, die lingerie leuk vindt en klanten blij wil maken met de juiste lingerie. In de omgeving van Den Haag is namelijk een lingeriespeciaalzaak te koop, omdat de eigenaresse toe is aan een nieuwe uitdaging.
De winkel loopt uitstekend, heeft al jaren een stijgende omzet en goede rentabiliteit.
Lingerie-ervaring is niet noodzakelijk, omdat er ervaren medewerksters in dienst zijn. De winkel is instapklaar en vraagt op korte termijn geen investeringen.
Als je een commercieel ingestelde onderneemster in hart en nieren bent en graag mensen helpt met een klein team, dan is dit een uitgelezen kans om je eigen winkel te starten!
Motto
In onze winkel staan al jaren advies en service voorop! Onze klanten krijgen goed en eerlijk advies en we proberen een perfecte paskamer-experience te bieden. Daarvoor worden we beloond met veel trouwe klanten. Sinds de start in 1997 hebben we een uitgebreid klantenbestand opgebouwd. Er is momenteel een klantenbestand van 5.500 actieve klanten, waarvan ruim 1/3 ook het e-mailadres heeft opgegeven.
Franchise
De winkel is aangesloten bij een franchiseformule in het midden en hogere segment met een sterk imago. De franchise neemt veel zorgen uit handen op inkoop- en marketinggebied. Je bepaalt, binnen een bepaalde bandbreedte, zelf je inkoop.
De mogelijkheid bestaat om uit de franchise te stappen, omdat de contracten op dit moment worden aangepast. Indien de nieuwe ondernemer kiest voor het geheel zelfstandig ondernemerschap, is er bij de franchise een uitloop van 1 jaar waarin gebruik gemaakt kan worden van de activiteiten van de formule. Daarna moeten de naam van de winkel, de belettering en inpakmaterialen worden aangepast.
In de nieuwe franchise wordt de samenwerking nauwer, met meer mogelijkheden om geld te verdienen, maar uiteraard tegen inlevering van een gedeelte van de zelfstandigheid. In januari worden de nieuwe franchise-contracten opgestuurd. Implementatie van de nieuwe franchise met de bijbehorende centrale kassa is gepland voor april 2012. Van de franchisenemer wordt verwacht dat het interieur binnen drie jaar wordt vervangen. Dit vergt te zijner tijd een investering van ? 75.000.

Locatie
De onderneming is gevestigd in het centrum van de gemeente, aan een plein met diverse luxe winkels en twee supermarkten. Gratis parkeren voor de deur.
Concurrentie
In de gemeente zijn we de enige lingeriespeciaalzaak. De winkels die in de gemeente onze produkten verkopen zijn Zeeman en Hema. In de directe omgeving: in winkelcentra op 6 en 8 km afstand zijn enkele lingeriespeciaalzaken, o.a. Livera, Hunkemoller , gevestigd.

Personeel
Naast de eigenaar, die fulltime werkt, zijn er 5 part-time medewerksters (totaal 1,8 fte) binnen de onderneming werkzaam. Het personeel is enthousiast, klantvriendelijk, ervaren en vakkundig. Zij hebben alle cursussen op gebied van lingerie(-styling) gevolgd. Betaling geschiedt conform CAO.
Alle procedures zijn vastgelegd in een uitgebreide personeelsgids.

Merken
Lingerie: MarieJo, PrimaDonna, Chantelle, Marlies Dekkers, Anita, Mey
Nachtmode: Esprit, Cyell, Ringella
Ondermode: Mey, Sloggi, BjornBorg, Hom
Badmode: Cyell, SunFlair, Fantasie, Freya. 
Het financiele plaatje:

Omzet (excl. BTW)
2009 ? 507.000
2010 ? 459.000
2011 ? 471.000

Brutomarge
Bij de meeste artikelen hanteren we een opslag van 2,1 tot 2,4 x inkoopprijs=verkoopprijs. Een service-artikel, bijvoorbeeld panty's, heeft een opslag van 1,9 a 2,0.
De gerealiseerde brutomarge voor 2011 is 44% van de omzet.

Voorraad
De voorraad bestaat deels uit mode en deels uit standaardartikelen. De standaardartikelen worden wekelijks nabesteld. De modische collectie wordt gedurende het hele jaar, m.u.v. december en juni, uitgeleverd, zodat er steeds nieuwe collectie kan worden aangeboden. De modische collecties zijn gedurende het seizoen grotendeels nabestelbaar.
De waarde van de voorraad ligt tussen ? 60 en 100.000,-, afhankelijk van het moment in het jaar.

Betalingen
Betaling geschiedt nu via de inkooporganisatie. We betalen via incasso op 8 dagen en ontvangen daarmee maximale betalingskorting. Ook dit contract kan worden opgezegd.
In de franchise krijgen we straks 180 dagen valuta op de stayers van Van de Velde en 5% extra korting op de voororders.

Huurovereenkomst
De huurovk loopt tot 1 juli 2012. De normale huurtermijn is 5 jaar, maar een kortere huurtermijn is waarschijnlijk bespreekbaar. Huurprijs? 2.800,- ex BTW per maand voor 150 m2.

Overname
- Modische voorraad tegen boekwaarde (afschrijving volgens Mitex tabellen, 30 ? 40% op jaarbasis) afhankelijk van moment van overname
- Basisvoorraad tegen inkoopwaarde
- Klantenbestand/winkelmateriaal/inrichting/computer+kassa/beveiliging/CVketel ? 75000,-
De huidige onderneemster is bereid om de overnamekandidaat twee maanden in te werken en, indien gewenst, nog 1 jaar maandelijks een dag advies te geven.
De termijn waarop de overdracht plaatsvindt wordt in overleg bepaald.
Tags (trefwoorden)
Speciaalzaak | Lingerie | Zuid-Holland | Franchise

Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29