Profiel nr. 106102

High precision machine fabriek

13/03/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Machine industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

> 5.000.000

Resultaat voor belasting

1.000.000 - 2.500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Namens onze opdrachtgever ter overname aangeboden een onderneming die gespecialiseerd is in de vervaardiging van geautomatiseerde machines inclusief tooling, gereedschappen, onderdelen en producten van metaal en kunststof voor zakelijke afnemers in Nederland en in het buitenland. Met betrekking tot de machines en tools vindt de engineering in huis plaats. In een aparte afdeling ontwikkelt de onderneming geavanceerde machines voor het trimmen en vormen van power-modules voor toepassing in onder andere elektrische auto’s. Voor dit ontwikkelingstraject worden Europese subsidies ontvangen.  

Het bedrijf bestaat ruim 20 jaar en heeft een prima reputatie opgebouwd. ISO certificaat.  

Uitgebreid klantenbestand, waaronder gekende partijen.   Ca 25 FTE, het merendeel langdurig werkzaam in het bedrijf, zeer kundig en toegewijd.  

Gevestigd in een bedrijfspand in Nederland dat eigendom is van de aandeelhouder.  


Activiteiten van het bedrijf

Omzet ca € 4,5 mio, Ebitda ca € 1 mio, forse intrinsieke waarde, ca € 3 mio inclusief uitgebreid geavanceerd machinepark, waarin doorlopend geinvesteerd wordt. 

De huidige ondernemer wenst zijn onderneming (deels )over te dragen aan een geschikte strategische partij die in staat is de onderneming internationaal door te laten groeien. Het management team dat functioneert onder de huidige directie is in staat het bedrijf te runnen.  

De koopprijs is thans geindiiceerd rond de € 6.225 mio voor 100% van de aandelen en -eventueel € 1.000 K voor het bedrijfs O.G. Het Informatie memorandum wordt graag verstrekt na NDA.