Profiel nr. 106033

Orderportefeuille en onderhoudscontracten airconditioning-specialist (Zuidwest - Brabant)

24/02/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Zakelijke dienstverlening

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

0 - 100.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

0 - 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De eigenaren van een lokale airconditioningspecialist willen (delen van) hun onderneming te koop aanbieden. De basis van de transactie bestaat uit het klantenbestand, het bestand uit onderhoudscontacten en de portefeuille van lopende orders en offertes. Daarnaast kan de transactie uitgebreid worden met verschillende componenten die benodigd zijn bij de exploitatie van de onderneming.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is een lokale specialist in airconditioning-systemen welke regionaal actief is en voornamelijk levert aan particulieren en kleine ondernemingen, waarbij men de zakelijke afnemers direct belevert. Het bedrijf levert al tientallen tijd installaties van slechts 2 tot 3 A-merken waardoor men met deze fabrikant een goede band heeft opgebouwd en dus van goede voorwaarden kan genieten. De onderneming wordt gerund door twee personen, waarbij momenteel een persoon de montage en verkoop verzorgt en de andere persoon de administratie en order-opvolging doet. De onderneming heeft lokaal een erg goede naam, doordat de ondernemers altijd op eerlijke manier zaken hebben gedaan en goede service hebben verleend aan het klantenbestand.


Onderscheidend vermogen

De onderneming levert jaarlijks ongeveer 110-130 airco-installaties en heeft een basis aan jaarlijkse onderhoudscontracten van ongeveer 350-400 airco-installaties. Door hoe de ondernemers het bedrijf hebben georganiseerd zijn er weinig ad-hoc storingen en de omzet die hiermee gemoeid gaat valt dus te verwaarlozen. Bovendien levert de onderneming nu geen randproducten, welke een sterke mogelijkheid tot uitbreiding kennen.

De netto-omzet van 2020 was ca. € 275.000

De netto-omzet van 2021 was ca. € 260.000

De netto-omzet van 2022 was € 320.000


Overig

Reden van verkoop:

  • De ondernemers wensen de onderneming (of delen daarvan) te verkopen en wensen wegens privé-omstandigheden na een grondige overdracht de onderneming te verlaten

Bijzonderheden:

  • Gelet op de situatie geniet een activa-passiva transactie de voorkeur.

Mogelijke koopreden:

  • Een overname van de onderneming kan een vliegende start vormen voor een persoon die nu in de airconditioning-branche in loondienst werkt en zijn eigen onderneming wilt starten. Door overname van een lopende onderneming met een goede naam en een ruime orderportefeuille heeft men de mogelijkheid om direct in een lopende onderneming in te stappen welke een sterke mogelijkheden om uit te breiden kent. Voor een gevestigde onderneming binnen de koeltechniek vormt de overname een stuk aan extra omzet.

Gewenste transactievorm:

  • De basis van de transactie vormt het overnemen van het klantenbestand, lopende orderportefeuille en het bestand aan jaarlijkse onderhoudscontracten. Dit kan worden uitgebreid met de huur van het bedrijfspand, overname van de montagebus met alle benodigde gereedschappen en de overname van de voorraad aan airco’s en aansluitmaterialen.