Profiel nr. 105899

Ontwerper en high-end interieurbouwer

30/01/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Midden-Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Houtverwerkende industrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

2.500.000 - 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

500.000 - 1.000.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming (vennootschap) heeft als volwaardige ontwerper en interieurbouwer een sterke marktpositie in de B2C markt. De klanten bevinden zich uitsluitend in Nederland en worden persoonlijk geadviseerd waarna het custom-made ontwerp wordt gemaakt. Het hoogwaardige interieur wordt geproduceerd in een zeer moderne meubelfabriek waarin de laatste jaren €1.5 miljoen is geïnvesteerd. Ieder project wordt door het eigen montageteam gemonteerd op de klantlocatie zodat het hoge kwaliteitsniveau geborgd blijft.  


Activiteiten van het bedrijf

Het bedrijf is al tientallen jaren actief en staat bekend als een professionele, betrouwbare en servicegerichte partner met een hoge klanttevredenheid.  

 

Binnen de onderneming zijn 13 goed opgeleide en vakbekwame medewerkers in dienst, de huidige eigenaar is ook werkzaam in het bedrijf. Er wordt gebruik gemaakt van een modern en functioneel bedrijfspand in eigendom.   

 

Het omzetniveau (2022) is € 3.800.000 en groeit ieder jaar, met een EBITDA van ca. 20%. De orderportefeuille voor 2023 is goed gevuld. Vanwege de investeringen die de laatste jaren zijn gedaan en de structuur van de onderneming is er verdere groeipotentie. Met het huidige personeel en kostenstructuur is verdere groei mogelijk tot een omzetniveau van € 4.500.000. 

Ter overname wordt de volledige onderneming aangeboden vanuit een (100 %) aandelentransactie. De huidige eigenaar zal ruim de tijd nemen om de onderneming op een goede manier over te dragen.