Profiel nr. 104720

Restaurant met zalencomplex

20/05/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Nederland

Ook interessant voor

  • Overijssel
  • Flevoland

Algemene informatie

Branche

Horeca en recreatie

Soort bedrijf

Restaurants

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

250.000 - 500.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond
De verkoop betreft een restaurant met zalencomplex in Drenthe, centraal gelegen en goed bereikbaar vanaf A28. Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig (ca. 100 plaatsen), met ligging aan fietsroutes. Van oorsprong een dorpscafé met restaurant. Thans geniet het regionale bekendheid als zalencentrum. Overname is inclusief inventaris en goodwill.

Activiteiten van het bedrijf
De inrichting van het pand is authentiek en kent naast het restaurant gedeelte een tweetal zalen waarvan de grote zaal geschikt is voor ca. 300 personen en de kleine zaal (bruincafé/huiskamerstijl) ruimte biedt aan ca. 75 personen met eigen buitenterras.  De totale vvo is 867 m2.  Op de eerste verdieping van het pand bevindt zich een ruime bedrijfswoning (3 slaapkamers). Huidige eigenaren werken beiden volledig mee in het bedrijf. Gemiddeld was de omzet vóór 2020 EUR 400K op jaarbasis. 2020 en 2021 waren twee moeizame jaren vanwege de corona-pandemie en voor dit jaar lijkt er sprake te zijn van een `inhaaleffect` en wordt een omzet verwacht van EUR 500K. Winstpotentie EUR 200K (bedrijfsresultaat v.o.f.).

Onderscheidend vermogen
In totaal zijn er 5,5 FTE werkzaam binnen het bedrijf:
  • 1 bediening vast
  • 0,5 huishoudelijke dienst/schoonmaak vast
  • 2 bediening variabel
  • 1 vennoot actief als kok en meewerkend voorman
  • 1 vennoot houdt zich bezig met verkoop, administratie en aansturing personeel
De bestemming is horeca. Huidige activiteiten vallen binnen het bestemmingsplan. Er zijn interessante mogelijkheden voor uitbreiding van de activiteiten (denk hierbij o.a. aan de mogelijkheid tot overnachten) dan wel transformatie naar wonen.

Overig
De ondernemers hebben een leeftijd bereikt waarop zij de onderneming wensen te verkopen (bij gebrek aan interne opvolging). De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen. Moment van overdracht in overleg. Dit bedrijf is in eerste instantie interessant voor een ondernemer(spaar) met ervaring in de horeca die zich specifiek willen richten op het organiseren van feesten en partijen. Ervaring als kok of affiniteit met koken van potentiële koper is een pré. In tweede instantie biedt de bestemming en locatie interessante mogelijkheden voor alternatieve (horeca of recreatie) activiteiten. De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een activa/passiva-transactie, waarbij u eigenaar wordt van de bezittingen van de onderneming.