Profiel nr. 104622

Groeiend installatiebedrijf met loyaal personeel en een sterke positie in Limburg gekenmerkt door terugkerende klanten

03/05/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Installatiebedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

2.500.000 - 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

250.000 - 500.000


Activiteiten van het bedrijf
De onderneming is een servicegericht installatiebedrijf dat een totaalpakket aan diensten biedt, waarmee klanten volledig worden ontzorgt. Het totaalpakket bestaat uit de eigen specialisaties – elektrotechnische installaties en beveiliging – die waar nodig worden aangevuld door het inschakelen van ZZP’ers. De onderneming verricht haar diensten voor zowel zakelijke (B2B) als particuliere (B2C) klanten en gemeentes, die actief zijn in verschillende sectoren zoals de industrie, woning- en utiliteitsbouw. De activiteiten worden uitgevoerd door circa 14 FTE, exclusief het management. Daarnaast beschikt de onderneming over een breed netwerk van loyale ZZP’ers en oproepkrachten.

Onderscheidend vermogen
Overall is sprake van een sterk ‘recurring’ karakter binnen het klantenbestand, waarbij circa 90% vaste klanten betreft. (Potentiële) klanten zijn bereid meer te betalen voor de kwaliteit die geleverd wordt, waardoor de onderneming niet mee hoeft te gaan in prijs vechten. De focus van de afgelopen jaren ligt voornamelijk op retentie en minder op het acquireren, waardoor ruime mogelijkheden bestaan om door te groeien met het bestaande (interne en externe) personeel.

Overig
De cijfers kennen een positieve ontwikkeling na een beperkte 'corona dip' in 2020, waarbij sprake is van een sterke groei in omzet en resultaat (EBITDA), zoals in de grafiek zichtbaar.

Afbeeldingen