Profiel nr. 103924

Businesspartner gezocht voor internetmakelaar

01/12/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Locatie anoniem

Ook interessant voor

 • Oost-Nederland
 • Midden-Nederland
 • Noord-Holland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Bemiddelaar in onroerende zaken

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

0 - 100.000

Indicatie overnamebedrag

0 - 100.000

Resultaat voor belasting

0 - 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

We zijn uniek met transparant bieden, gratis voor verkoper (koper betaalt €1.995) en hoge kwaliteit voor verkoper. Het is een vernieuwende internetmakelaar. Momenteel is er in de media veel te vernemen over het transparant bieden. Dit is al mogelijk, zelfs de kwaliteit van het bod is al zichtbaar (#voorbehouden). We plaatsen de woning op Funda en socials en organiseren een goede woningopname. 


Activiteiten van het bedrijf

We begeleiden woningverkopers bij de verkoop van hun woning. Ze doen zelf de bezichtigingen en schrijven de advertentietekst en wij regelen de rest. Een extern bureau voert voor ons de woningopname uit. Een extern bureau heeft destijds website gebouwd in Laravel (en daarna doorontwikkeld) en een marketingbureau heeft de marketing ingeregeld met mooie Facebook campagnes en GoogleAds. 


Onderscheidend vermogen
 • Gratis voor verkoper, de koper betaalt €1995 bij de notaris
 • Snel verkocht: als biedingsperiode wordt vaak 2 weken gekozen
 • Weinig werk voor makelaar: bezichtigingen doen verkopers zelf (via functie op de website). Een tool voor online bezichtigingen is gebouwd. 
 • Unieke waarde-indicatie tool op de website met mooie conversie functie funnel.
 • Transparant bieden, zodat iedereen een eerlijke kans krijgt
 • Een drietal relevante websites in portefeuille. 2 zijn misschien de beste qua naam in de markt, met vorig jaar hoge google ranking.
 • Lean & Mean. Als DGA ben ik de drijvende kracht en wordt door een zzp'er binnendienst ondersteund. Desgewenst voeren we - op termijn - niets meer uit en wordt het volledig door uw team uitgevoerd.
 • Eventueel kan met behulp van dit platform ook een woningportefeuille opgebouwd worden (bieden rond de vanaf-biedprijs).
 • Extra omzet is mogelijk door: aanverwandte verkoop bijv. taxatierapport met korting, energie label met korting, voordelige hypotheekadviseur, voordelig energiecontract, verhuizen met korting
 • Een (franchise) concept met lokale makelaars is op termijn ook een optie.

Overig

Ik zoek een business partner om dit unieke concept succesvol te krijgen. De ideale partner is sterk in het bouwen van bedrijven, heeft affiniteit met commercie/online marketing en het makelaarsvak. Een concurrent met een enigszins vergelijkbaar concept is het gelukt meer dan 1000 woningen in 4 jaar tijd te verkopen (deze was zelfs duurder, voor koper tot €2995 en eventueel bijdrage verkoper). Een omvang is met dit concept ook zeker te realiseren. Om de gelijkwaardigheid van een nieuwe businesspartner te laten zien, bied ik 50% van de aandelen aan voor een prijs vanaf €10.000. Eventueel werkkapitaal komt ook voor rekening van de nieuwe partner. Het plan om deze onderneming succesvol te krijgen, weegt ook sterk mee.